Συντυχάκης- Βουλευτής KKE : Η κοροϊδία πάει σύννεφο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:53 π.μ. - Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τετ, 23/53/2022
Image: Συντυχάκης- Βουλευτής KKE : Η κοροϊδία πάει σύννεφο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κομματικά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν τα Νοσοκομεία

Σε σειρά θεμάτων αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου κ. Μανώλης Συντυχάκης. Μεταξύ αυτών η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα, η ενεργειακή κρίση, οι υποκλοπές, το καλάθι του νοικοκυριού.

Ειδικότερα για την υγεία είπε ότι κομματικά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν τα νοσοκομεία δίνοντας χώρο για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών υποκαθιστώντας το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είπε χαρακτηριστικά ότι «η κοροϊδία πάει σύννεφο» και ως απόδειξη αυτού η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωσή του. Για αυτό κρίνεται αναγκαίο ο λαός της Ιεράπετρας να δώσει δυναμικό παρών στη μάχη όχι μόνο για να παραμείνει το Νοσοκομείο αλλά και να αναβαθμιστεί. Επίσης να διεκδικήσει την μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών και άλλου προσωπικού. Σχολίασε πάντως ότι ζήτησε στοιχεία από τον σύλλογο εργαζομένων και τις τρεις φορές που έχει επισκεφθεί το Νοσοκομείο και τελικά, τώρα έλαβε αυτά τα στοιχεία πιθανόν λόγω έλλειψης άμεσων αντανακλαστικών του συλλόγου.

Σχετικά με την «επιλεκτική» όπως είπε αντιπροσωπία από την Ιεράπετρα που επισκέφθηκε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας, σχολίασε ότι οι υποσχέσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μ. Γκάγκας είναι χωρίς αντίκρισμα λόγω του ότι αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι και άλλες ειδικότητες γιατρών που χρειάζεται το Νοσοκομείο, δεν υπάρχουν.

Μίλησε στη συνέχεια για την «τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων σε ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ για να λειτουργήσουν» αλλά και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αυτή με παλινωδίες δεν μονιμοποιούνται και ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι από τα προγράμματα αυτά να μένουν εκτεθειμένοι.

Για τις παρακολουθήσεις σχολίασε ότι πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ καταμαρτυρούν ότι τα τελευταία χρόνια παρακολουθούνταν 100.000 συμπολίτες μας. Για την ενεργειακή κρίση είπε ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι των πολέμων που την έχουν δημιουργήσει. Ενώ για το καλάθι του νοικοκυριού δήλωσε ότι, «δεν είναι παρά μόνο ένα διαφημιστικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης».