Σύντομα η διάθεση 300 κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων σε πολίτες της Ιεράπετρας – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

12:07 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Πέμ, 17/07/2022
Image: Σύντομα η διάθεση 300 κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων σε πολίτες της Ιεράπετρας – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Η αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8 για οικιακή κομποστοποίηση, αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προμήθεια νέων μηχανημάτων

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διάθεση των 300 κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων, σε πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους προμηθευτούν. Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι στους δικαιούχους θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο χρήσης των κάδων, τα τρόφιμα, τα φυτικά υπολείμματα κλπ που θα μπορούν να εναποθέτουν σε αυτόν και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθούν για τη σωστή χρήση τους. Τόνισε ότι η οικιακή κομποστοποίηση συνδυασμό με την ανακύκλωση θα βοηθήσει ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα που μεταφέρονται από την Ιεράπετρα στον ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου με τα όποια οφέλη, αυτό, συνεπάγεται.

Η κα Ρουμελιωτάκη αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια του Δήμου γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σημειώνοντας πως μέσω του προγράμματος των εθελοντικών στειρώσεων τα τρία τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα έχουμε στειρώσει 1488 ζώα (σκύλους -γάτες), έχουν υιοθετηθεί πάνω από 200 σκυλιά , έχουμε υπογράψει πάνω από 90.000€ συμβάσεις με ιδιώτες Κτηνιάτρους που αφορούν περίθαλψη και προμήθεια ζωοτροφών. Η προσπάθεια συνεχίζεται και αυτήν τη χρονιά ξεκινώντας με το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων και συνεχίζοντας με την ανάθεση “Προμήθειας ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς ”αξίας 8507,64€ που πρόσφατα υπέγραψε ο Δήμαρχος. Ευχαρίστησε μάλιστα όλους όσοι βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή, καλώντας και τους πολίτες από την πλευρά τους να φροντίζουν τα ζώα τους και να μεριμνούν για τους κανόνες ευζωίας τους.

Τέλος μίλησε για την προμήθεια μηχανημάτων για να καλυφθούν ανάγκες υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και πιο συγκεκριμένα την παραλαβή ενός καινούριου οχήματος μεταφοράς οργανικών βιοαποβλήτων κα πρόσφατα ενός εκσκαφέα φορτωτή (τύπου jcb) και ένα σύγχρονο υδροφόρο όχημα.