Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης της παιδοαιματολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

7:20 π.μ. - Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020
07:12 π.μ. - Τετ, 30/20/2020
Image: Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης της παιδοαιματολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Την Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αναγέννησης, την Εκπαιδευτικό και Εκπρόσωπο τύπου της Αναγέννησης και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Την Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αναγέννησης, κ. Γιάννη Μαγούλη, την Εκπαιδευτικό και Εκπρόσωπο τύπου της Αναγέννησης, κα Κλαίρη Ψυλλινάκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, κ. Ηλία Νταραρά, όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και της Διευθύντριας της Κλινικής Αιματολογίας - Ογκολογίας Παίδων ΠΑΓΝΗ, κας Ευτυχίας Στειακάκη, παρέδωσαν τα δώρα που είχαν συγκεντρωθεί από πολίτες της Ιεράπετρας στα νοσηλευόμενα παιδιά. Στη συνέχεια, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τους τρόπους ενίσχυσης και αναβάθμισης της παιδοογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ η οποία είναι μία από τις λίγες εξειδικευμένες κλινικές στον συγκεκριμένο τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσπαθήσαμε όλοι να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά αυτές τις γιορτινές ημέρες και να τους δώσουμε κουράγιο στον καθημερινό αγώνα που δίνουν μαζί με τους γονείς τους, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η σημερινή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας που ξεκίνησε και διενεργείται τόσο από την Ομάδα της Αναγέννησης, όσο και από τον Δήμο και φορείς της Ιεράπετρας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της συγκεκριμένης κλινικής αποσκοπώντας στο να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών που καταγράψαμε σε προηγούμενη συνάντησή μας με την κα Στειακάκη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή μας για άμεση χρηματοδότησης της αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού και τη διενέργεια των αναγκαίων παρεμβάσεων, την Διευθύντρια κα. Στειακάκη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής για το σπουδαίο καθημερινό τους έργο, την Ομάδα της Αναγέννησης και όλους τους δημότες της Ιεράπετρας που από την πρώτη στιγμή στήριξαν τις ενέργειές μας αυτές.

Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία, αισιοδοξία και το νέο έτος τα παιδιά να επιστρέψουν στα σπίτια τους, υγιή και δυνατά».