Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Ιεράπετρας για το διαχειριστικό σχέδιο της νήσου Χρυσή

7:24 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Τετ, 24/24/2020
Image: Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Ιεράπετρας για το διαχειριστικό σχέδιο της νήσου Χρυσή

Δύο νέες συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης σχετικά με την επικείμενη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη διαχείριση και την προστασία της Νήσου Χρυσής

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον Σύλλογο Φίλων της Νήσου Χρυσής όπου οι κύριοι Σπύρος Καραντινός και Μιχάλης Σαμπροβλάκης επεσήμαναν κρίσιμα σημεία επί του διαχειριστικού σχεδίου και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία του νησιού.

Η επόμενη συνάντηση του Δημάρχου ήταν με τον ερευνητή του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Παναγιώτη Πετράκη ο οποίος παρουσία της γενικής γραμματέως του Δήμου κας. Θεοδώρας Χριστοδούλου, του αντιδημάρχου κ. Πέτρου Μαστοράκη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Προϊστάκη ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πορεία της μελέτης που του έχει αναθέσει και χρηματοδοτήσει ο Δήμος για την προστασία του κεδρόδασους της Χρυσής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε μία επιτόπου επίσκεψη του Δημάρχου στη νήσο Χρυσή μαζί με τον κύριο Πετράκη και το Σύλλογο του νησιού προκειμένου να δουν και να καταγράψουν επιμέρους ζητήματα και παράλληλα να συζητηθούν πάνω στο νησί οι λεπτομέρειες της μελέτης του κ. Πετράκη και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το κεδρόδασος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και την Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης.

Ο κ. Καλαντζάκης μετά το πέρας των συναντήσεων τόνισε: «Συνεχίζουμε τις επαφές μας ώστε να εμπλουτίσουμε και να ισχυροποιήσουμε τις προτάσεις μας για βελτιστοποίηση του σχεδίου που προτείνει το Υπουργείο για τη διαχείριση και προστασία του νησιού.

Ευχαριστώ τον κ. Πετράκη για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των συμπερασμάτων του και το σύλλογο φίλων του νησιού για το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους και την ανιδιοτελή επιθυμία τους να βοηθήσουν στην προστασία και την ανάδειξη της Νήσου Χρυσής.”