Συνεχίζεται το μεγάλο έργο του Open Mall – Ξεκινούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα της πλατείας Ιεράπετρας

3:03 μ.μ. - Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022
03:10 μ.μ. - Τρί, 18/03/2022
Image: Συνεχίζεται το μεγάλο έργο του Open Mall – Ξεκινούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα της πλατείας Ιεράπετρας

Το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελο Μπινιχάκη, με κεντρικό θέμα της συζήτησης να αποτελεί η έναρξη των εργασιών του OPEN MALL στη νέα Πλατεία της Ιεράπετρας. Ο κος Μπινιχάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο της Ιεράπετρας σχετικά με τον προβληματισμό του Εμπορικού Συλλόγου αναφορικά με ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν στις επιχειρήσεις από την έναρξη των εργασιών την παρούσα χρονική περίοδο, ενώ από την πλευρά του ο κος Καλαντζάκης τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Ιεράπετρας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Το έργο του Open Mall είναι ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει ριζικά την όψη των εμπορικών δρόμων της Ιεράπετρας, θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους συμβάλλοντας καταλυτικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Προκειμένου να διευκολύνουμε τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων την περίοδο του καλοκαιριού, ως Δημοτική Αρχή πήραμε την απόφαση να υλοποιηθεί το έργο τμηματικά ξεκινώντας το έργο της ανάπλασης από την οδό Λασθένους. Τώρα, όμως, έχοντας ως στόχο την υλοποίηση όλου του έργου μαζί με τα υποέργα του (ηλεκτροφωτισμός, υπογειοποίηση κάδων, χώροι πρασίνου κ.α.) πριν το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν είναι απαραίτητο το έργο να ξεκινήσει άμεσα και να μην πάει ούτε μία ημέρα χαμένη. Ειδικά, για το τμήμα της νέας Πλατείας επιδιώκουμε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ανάπλαση των επόμενων οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Κύπρου και Αναγνωστάκη.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι για την πραγματοποίηση τόσο σημαντικών για την πόλη μας έργων χρειάζεται η συνεργασία όλων μας. Από την πλευρά μας, η Τεχνική Υπηρεσία, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και εγώ προσωπικά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους περίοικους και τις παρακείμενες επιχειρήσεις και το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».