Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη στον Ηχώ 99,8

12:53 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Τετ, 16/53/2022
Image: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη στον Ηχώ 99,8

Τι είπε για οδικό δίκτυο, γηροκομείο, νήσο Χρυσή, πρόσφυγες, οικονομία, υγεία, εργάτες γης

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης αναφέρθηκε σε πολλά και καίρια ζητήματα που απασχολούν τον νομό και άπτονται της αρμοδιότητάς του. Πιο συγκεκριμένα έκανε αφορά στις ανάγκες που δημιούργησαν οι πολλές, πρωτόγνωρες, βροχοπτώσεις της φετινής χρονιάς, για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να γίνει αποκατάσταση του οδικού δικτύου τόσο σε παλαιότερα σημεία που έχουν καταγραφεί όσο και στα νέα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Τονίζοντας ότι το μεγάλο κόστος αποκατάστασης οφείλεται στις επιπτώσεις ευρύτερα στην αγορά και είναι ενδεικτικό ότι τα ασφαλτομείγματα έχoυν ανέβει στα ύψη, όπως σημείωσε .

Εν συνεχεία ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στις επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τους ενδιαφέρει όμως , όπως τόνισε και το ανθρωπιστικό κομμάτι, με την έννοια ότι πρόσφυγες μπορεί να έρθουν και στον Νομό. Ήδη βέβαια κάποιοι πρόσφυγες έχουν έρθει στον νομό, όπως σε Ελούντα και Ιεράπετρα, ζητώντας μέχρι στιγμής συμπαράσταση από φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα. Στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου πάντως δεν έχει τεθεί αίτημα για μαζική στέγαση. Ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι νεότερο το επόμενο διάστημα για αυτό και οι υπηρεσίες, κοινωνικές και δημόσιας υγείας, είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν. Όπως και σε περιπτώσεις πχ που έρθουν ασυνόδευτα παιδιά .

Κατόπιν και με την ιδιότητά του ως Οικονομολόγος σχολίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά με ποικίλες αιτίες, όχι μόνο λόγω του πολέμου. Το μεγάλο αγκάθι είναι το ενεργειακό αλλά και η μεγάλη κερδοσκοπία που παρατηρείται σε πολλά επίπεδα με ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων. Χρειάζεται λοιπόν να επιταχυνθούν και να αυξηθούν οι έλεγχοι , να τεθούν πλαφόν , να μειωθούν οι φόροι π.χ. στα καύσιμα. Ισορροπίες δύσκολα θα επιτευχθούν και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Με την κρίση στο ηλιέλαιο και το σπορέλαιο , είναι πχ μια ευκαιρία για το ελαιόλαδο; Μπορεί, αλλά έχουμε ποσότητες; Καλλιεργούμε , γενικά ή μάθαμε να ζούμε με επιδοτήσεις; Ακόμη και τα σκόρδα τα εισάγουμε. Αυτά τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας, σημείωσε.

Τέλος σε ότι αφορά την επικείμενη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κας Μίνας Γκάγκα σχολίασε ότι το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων σαφώς τους ενδιαφέρει , υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία για την επόμενη μέρα και σημείωσε ότι επίσημα ως αντιπεριφερειάρχης δεν έχει προσκληθεί, τουλάχιστον ως τώρα.

Κλείνοντας ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στο στάδιο που βρίσκεται η ανακαίνιση του Γηροκομείου, καθώς επίσης στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης διάβρωσης της ακτογραμμής από Ιεράπετρα ως Γρα Λυγιά και Στόμιο. Αλλά και στη νήσο Χρυσή σημειώνοντας πως δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη και αναμένονται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές, την Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο.