Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

9:29 π.μ. - Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022
09:08 π.μ. - Τρί, 23/29/2022
Image: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες που καταζητούνταν στην Κρήτη

Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που επιτέθηκαν και απείλησαν με μαχαίρι τους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο στην Κρήτη.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 36χρονο σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή για άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες της άγριας καταδίωξης και της επίθεσης στην οικογένεια των Γερμανών τουριστών.

Το χρονικό  της επίθεσης

Oι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κρήτη για διακοπές, και κατέληξαν να τους καταδιώκουν δύο άνδρες , να εμβολίζουν το αυτοκίνητο τους, να τους απειλεί ο ένας εκ των δύο με μαχαίρι.

«Ήταν σαν ταινία τρόμου. Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό και εξωπραγματικό ήταν αυτό», δήλωσε Γερμανός τουρίστας στην ΕΡΤ.

Όλα συνέβησαν στον Μυλοπόταμο. Το αυτοκίνητο 4χ4 των Κρητικών προσέκρουσε ελαφρά σε αυτό που επέβαινε η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, τρία αδέλφια και ο φίλος της μητέρας τους. Μία απλή ανταλλαγή στοιχείων όμως εξελίχθηκε σε θρίλερ.

«Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όμως όταν βλέπεις ένα μαχαίρι», ανέφερε θύμα της επίθεσης.

Οι Γερμανοί τουρίστες προσπαθούσαν να προστατευτούν με κάθε τρόπο βλέποντας τον οδηγό να τους απειλεί. Όπως ανέφερε ένα από τα θύματα ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο του φάνηκε σαν να έχει λάμα 20-25 εκατοστών. “Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει” ανέφερε ένας από τους Γερμανούς τουρίστες.

Η οικογένεια κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο, όμως ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Περάματος. Εκεί το 4Χ4 , με όπισθεν, εμβόλισε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, με τους επιβάτες να γλιτώνουν χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

«Εάν είναι να επισκεφτώ την Ελλάδα ξανά, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι για αυτούς τους δύο αποδόθηκε δικαιοσύνη και κυρίως για αυτόν που μας επιτέθηκε με μαχαίρι, θέλω να φυλακιστεί», δήλωσε μέλος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών, που έχουν υποβάλει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκαν.

anatolh.com