Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης - Οδηγείται στον εισαγγελέα

9:42 π.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
09:04 π.μ. - Τετ, 28/42/2021
Image: Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο άλλων ατόμων, που προσήχθησαν χθες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπειτα από έρευνα των αρχών έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι διατηρούσε επικοινωνία τουλάχιστον με τον έναν από τους δύο ποινικούς ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίθεσης έξω από το σπίτι του.

Και οι τρεις αναμένεται εντός ημέρας πιθανότατα μετά τις 11 να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι δύο ποινικοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνα, έχουν σχέση με τους ταυτοποιημένους κάλυκες, που εντόπισαν οι αρχές πριν από λίγες ημέρες μετά από την επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, στον Διόνυσο, ενώ υπάρχουν και αποτυπώματα και DNA, που τους «δένουν» με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στην προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και ακόμα δύο ατόμων, στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα.

Η έρευνα πραγματοποιείται έπειτα από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε ότι τον προειδοποίησαν για «συμβόλαιο» εναντίον του, με πληροφορίες για εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη.

«Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος. Ο δικηγόρος του παρουσιαστή έκανε λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», μετά την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη.

Ωστόσο, ο τηλεπαρουσιαστής, φέρεται να σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι στα Μελίσσια, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.

lifo.gr