Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού για την τουριστική προβολή της Ιεράπετρας

8:07 π.μ. - Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
08:05 π.μ. - Τετ, 22/07/2024
Image: Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού για την τουριστική προβολή της Ιεράπετρας

Τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή

Η τουριστική προβολή του Δήμου Ιεράπετρας για το φετινό καλοκαίρι, ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας που έγινε  υπό τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζάκη, αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζάκης ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της τουριστικής προβολής του Δήμου Ιεράπετρας  για την επόμενη τριετία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες αξιοποίησης των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας  και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς,  δεδομένου ότι το διαδίκτυο αποτελεί δυναμική  πηγή πληροφόρησης που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, κάθε ηλικίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης της Ιεράπετρας μέσω έντυπων μέσων.

Επίσης εξετάστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην εφαρμογή City4all (Πόλη για Όλους) σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές Υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα κατά το οποίο γίνεται αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της προσβασιμότητας σε κάθε δήμο που συμμετέχει στο πρόγραμμα έτσι ώστε να γίνουν εύκολες οι προσβάσεις στους ανθρώπους ΑμεΑ όλης της Ελλάδας.

Τέλος σε ότι αφορά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αποφασίστηκε οι θέσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν  να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει αρχές Ιουνίου  ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.