Συνάντηση Χαριτάκη με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα

2:28 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Δευ, 28/28/2021
Image: Συνάντηση Χαριτάκη με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Λασιθίου συνάντηση του προέδρου κ. Θωμά Χαριτάκη με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα κ. David Dondua

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Λασιθίου συνάντηση του προέδρου κ. Θωμά Χαριτάκη με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα κ. David Dondua. Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν ο κ. George Shoshitashvili, Σύμβουλος της Πρεσβείας και ο κ. Zurab Vacheishvili, Υπάλληλος Προξενικού Τμήματος.

Η συνάντηση διεξήχθη με αφορμή την επίσκεψη του κυρίου Πρέσβη στην ΠΕ Λασιθίου στην οποία ζει και δραστηριοποιείται μια δυναμική και πολυπληθής Γεωργιανή κοινότητα.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τρόποι ανάπτυξης και διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει και επόμενη συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Αθήνα, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών. Ενδεικτικά πεδία συνεργασίας αφορούν στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής της περιοχής μας, στην πραγματοποίηση εμπορικών και επιχειρηματικών αποστολών και στην προώθηση του Λασιθίου ως τουριστικού προορισμού στην τουριστική αγορά της Γεωργίας.

Τέλος, προτάθηκε η διερεύνηση αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Λασιθίου με αντίστοιχα Γεωργιανά εμπορικά και επαγγελματικά επιμελητήρια.