Συνάντηση Τριτέκνων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη

11:38 π.μ. - Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Κυρ, 28/38/2020
Image: Συνάντηση  Τριτέκνων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη

Η Ομοσπονδία Τριτέκνων με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη

Την Πέμπτη 25/06/2020 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΠΟΤΤΕ, παρουσία δύο βουλευτών, του Κωνσταντίνου Μαραβέγια (Μαγνησίας), του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου (Πιερίας) και του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Λιμενικών κ. Παναγιώτη Τσιάνου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ παρουσίασαν συνοπτικά στον Υπουργό μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους με βασικό το πάγιο αίτημα για το χαραχτηρισμό των οικογενειών ως πολύτεκνες (μεγάλες οικογένειες),όπως ισχύει και στην Ευρώπη, όπου από τρία και άνω παιδιά ονομάζονται Large Families.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε δύο θέματα:

Το πρώτο ήταν οι Λιμενικοί να μπορούν να μετατίθενται και να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους.

Ο κος Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το δίκαιο αίτημα των Λιμενικών και αναμένεται να ικανοποιηθεί, και να συμπεριληφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα που θα ετοιμάσει το υπουργείο.

Το άλλο σημαντικό θέμα που τέθηκε ήταν η έκπτωση από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στους τρίτεκνους. Σημειωτέον, ότι ήδη αρκετές παρέχουν μειωμένες τιμές όμως το θέμα, είναι, να είναι οριζόντια, η μείωση αυτή για να έχουν όφελος οι τρίτεκνοι σε κάθε περιοχή της χώρας. Στο θέμα αυτό ο κ. Υπουργός επιφυλάχθηκε, να απαντήσει και αφού το μελετήσει σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα επαφή για να δοθούν απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο πήραν οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Ξενοφών Μπαραλάκος, οι οποίοι με τις εύστοχες παρεμβάσεις τους στήριξαν τα αιτήματα της ΟΠΟΤΤΕ και έκαναν τις προτάσεις τους.

Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γεώργιος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος), Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέας), Ζωή Κοίδου (Β΄ Αντιπρόεδρος), Μαίρη Χελιουδάκη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων). Επίσης, συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Ναυτιλίας της ΟΠΟΤΤΕ, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης και κ. Δημήτρης Μανίκας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και πολλές άλλες συναντήσεις με θέματα αρμοδιότητάς τους, που αφορούν στους τρίτεκνους, στις οποίες συμμετείχε ο κ. Γ. Χαβάκης, όπως: με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, το Γεν. Γραμματέας Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο τον Πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας και πρώην Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη, την Υπεύθυνη Προνοίας του ΚΙΝΑΛ και πρώην Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου. Είχε κανονιστεί και συνάντηση με τον Τομέα Πρόνοιας του Σύριζα, αλλά δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση λόγω έκτακτου γεγονότος.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αιτήματα των τρίτεκνων σε όλα τα υπουργεία.