Συνάντηση του Συλλόγου Τριτέκνων με τη Βουλευτή Λασιθίου κ. Σπυριδάκη Κατερίνα

10:37 π.μ. - Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Πέμ, 28/37/2023
Image: Συνάντηση του Συλλόγου Τριτέκνων με τη Βουλευτή Λασιθίου κ. Σπυριδάκη Κατερίνα

Το Δ. Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαβάκης Γεώργιος, η Ταμίας κ. Τζανοπούλου Μαρία και η Αν. Γεν. Γραμματέας κ. Τσομπανάκη Ελένη

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, στον Άγιο Νικόλαο, στο γραφείο του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου με τη Βουλευτή Λασιθίου, του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαβάκης Γεώργιος, η Ταμίας κ. Τζανοπούλου Μαρία και η Αν. Γεν. Γραμματέας κ. Τσομπανάκη Ελένη.

Στη συζήτηση τέθηκε αρχικά το πάγιο αίτημα όλων των οικογενειών με τρία παιδιά που είναι η εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες. Ενημερώθηκε για τον τρ’όπο αντιμετώπισης των οικογενβιέων στην Ευρώπη όπου όλες οι κοιγένεις από τρία και άνω παιδιά λέγονται Large Families (ουσιαστικά θεωρούνται πολύτεκνες). Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στο Δημογραφικό και στα αναγκαία μέτρα, καθώς και στη δημιουργία, στον τρόπο λειτουργίας και στις δράσεις του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, η Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ σχετικά με τα αιτήματα και τις δράσεις της προς τα Υπουργεία, τη Βουλή και φορείς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως για τον Κοινωνικό Τουρισμό, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια ΚΤΕΛ, αποσυρόμενα τρόφιμα κ.ά.

Η κ. Σπυριδάκη εξέφρασε την στήριξή της στην προσπάθεια του Συλλόγου και δήλωσε πως θεωρεί τους τρίτεκνους ως πολύτεκνους. Ζήτησε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και να ενημερώνεται για τα προβλήματα και τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών του νομού μας, αλλά και τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

Όλοι ευχήθηκαν να έχουμε μια Καλή Χρονιά 2024, με Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη και Αλληλεγγύη.