Συνάντηση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

6:19 μ.μ. - Κυριακή, 4 Απριλίου 2021
06:04 μ.μ. - Κυρ, 04/19/2021
Image: Συνάντηση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση

Σε κλίμα πλήρους αλληλοκατανόησης ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες επίσκεψη της Διοικήτριας της Υ.ΠΕ. Κρήτης στην Ιεράπετρα. Κατά τη συνάντηση της με τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η κυρία Μπορμπουδάκη παρακολούθησε με προσοχή μια πλήρη παρουσίαση όλων των δεδομένων, που καθιστούν το Νοσοκομείο πρωταρχικό (μετά το φράγμα των Μπραμιανών), παράγοντα επιβίωσης της περιοχής. Η ιδιομορφία της οικονομικής δραστηριότητας, τα πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα και οι νέοι τομείς ανάπτυξης της περιοχής παρουσιάστηκαν με διαφάνειες λεπτομερώς. Παρουσιάστηκαν επίσης ιστορικά δεδομένα, που κατά καιρούς θέτουν το Νοσοκομείο μας σε πρωτοπορία.

Στον διάλογο που ακολούθησε, και με την κατάθεση των προβληματισμών και της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας βρέθηκαν οι κοινοί δρόμοι για τη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου.

Συζητήθηκε η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του Αξονικού τομογράφου, το νέο Τ.Ε.Π., η Μ.Α.Φ., o νέος Οργανισμός που πρέπει να κατατεθεί, ο νέος αυξημένος προϋπολογισμός του 2021, οι νέες προσωρινές προσλήψεις λόγω Covid, η αγορά νέου ακτινολογικού μηχανήματος, η προμήθεια νέου γυναικολογικού υπερήχου κλπ.

Ο Σύλλογος ανέλαβε να συμβάλει με την βοήθεια υπηρεσιών της 7ης Υ.ΠΕ. στην κατάθεση με τον σωστό τρόπο των αιτήσεων μόνιμης πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού για να αποφευχθούν οι απορρίψεις.

Συζητήθηκε επίσης η ανεύρεση κινήτρων προσέλευσης νέων γιατρών και ειδικότερα Παθολόγων, που αποτελεί μόνιμο πρόβλημα του Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια.

Ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο άγονης περιοχής» θα ήταν μια λύση, την οποία η κυρία Μπορμπουδάκη αναλαμβάνει να προωθήσει, παρά τις προβλεπόμενες δυσκολίες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θεωρήθηκε απόλυτα λογικό το αίτημα αυτοδιοίκησης και μετονομασίας σε «Νοσοκομείο Ανατολικής Κρήτης» του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εφ’ όσον από την ενιαία διοίκηση δεν προέκυψαν οφέλη, ούτε στον τομέα της οικονομία κλίμακας. Αντίθετα προκύπτουν συνεχώς προβλήματα.

Και τέλος η αλλαγή του υγειονομικού χάρτη του Νομού, με τη δημιουργία ενός κεντρικού μεγάλου Νοσοκομείου στην Παχιά Άμμο και Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου στις πόλεις και ειδικότερα στη Σητεία λόγω απόστασης και του ανολοκλήρωτου ΒΟΑΚ, χωρίς όμως την μέχρι τότε υποβάθμιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου Ιεράπετρας, θα αποτελέσει μετά και από δικό μας αίτημα, αντικείμενο μελέτης και προώθησης από την κυρία Μπουρμπουδάκη, η οποία το έχει στη σκέψη της και συμφωνεί απόλυτα.

Διαφαίνεται ότι για τα πιο πάνω, υπάρχει ελπίδα υλοποίησης.

Για το θέμα των διαφωνιών μας με τον Αν. Διοικητή και τον τρόπο που επέλεξε να ασκήσει τα καθήκοντα του, η κυρία Μπορμπουδάκη έκανε επίκληση στην υπομονή μας.

Ακολούθησε η υπογραφή παράδοσης-παραλαβής της γενναιόδωρης προσφοράς των Ρεθυμνιωτών συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο. Με τρία σύγχρονα monitor αποφάσισαν να υποστηρίξουν την Καρδιολογική μας Κλινική. Και εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκαν ξανά οι περίεργες απόψεις περί του τρόπου άσκησης των διοικητικών καθηκόντων του Αν. Διοικητή.

Η παρουσία της κυρίας Μπορμπουδάκη ήταν καθοριστική για να αποφευχθούν περεταίρω δυσάρεστες εξελίξεις.

Επίσης παραδόθηκε από το Σύλλογό μας και ένα ψυγείο για το Ακτινολογικό τμήμα εις μνήμην Καμάλ Τζραντ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ