Συνάντηση του Δημάρχου με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

8:21 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024
08:10 μ.μ. - Παρ, 11/21/2024
Image: Συνάντηση του Δημάρχου με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Η ενιαία διαχείριση υδάτων στο επίκεντρο της συνάντησης

Συνάντηση με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας είχε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης παρουσία της Γ.Γ. του Δήμου Μαρίας Φραντζεσκάκη, των Αντιδημάρχων Νεκτάριου  Παπαδάκη, Γεωργίου Κουγιουμουτζάκη, Γεωργίου Γιακουμάκη και του Δημοτικού Συμβούλου- γεωπόνου Ιωάννη Καμινογιαννάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε  ο κεντρικός σχεδιασμός για την ενιαία διαχείριση υδάτων σε επίπεδο Κρήτης. Κοινή συνισταμένη ήταν  ότι οι υδάτινοι πόροι  πρέπει να διαχειρίζονται αποκλειστικά σε τοπικό επίπεδο για να καλυφθούν οι ανάγκες  και να διασφαλιστεί ο χαρακτήρας του νερού ως δημόσιο αγαθό.  Τονίστηκε στη συνέχεια ότι, η υλοποίηση δυο σημαντικών έργων, έργων  πνοής για τον τόπο μας,  αυτό του φράγματος  Αγίου Ιωάννη και των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ωστόσο κρίνεται αναγκαίο λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν  άμεσα οι εργασίες.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη εργατών γης, τη διαχείριση των αγροτικών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών που προκύπτουν από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε ότι «ως δημοτική αρχή είμαστε στο πλευρό των αγροτών και με καλή διάθεση  εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».