Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου «Βιώσιμη Πόλη»

3:46 μ.μ. - Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022
03:10 μ.μ. - Σάβ, 22/46/2022
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου «Βιώσιμη Πόλη»

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Τα Γραφεία της Βιώσιμης Πόλης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, όπου και είχε μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Ιωάννη Γεώργιζα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Δήμος Ιεράπετρας με τη Βιώσιμη Πόλη, που αφορούν την «Τεχνική Υποστήριξη σε μελέτες ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης Δήμου Ιεράπετρας», το έργο «Μελέτη Ανάπλασης Χερσαίας λιμενικής ζώνης Ιεράπετρας» και την «αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό αγωγού μεταφοράς και δικτύου διανομής νερού στην παραλιακή ζώνη της Κοινότητας Σχινοκαψάλων και Ορεινού».

«Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο πρώτος Δήμος στην Κρήτη που συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων- «Βιώσιμη Πόλη» (sustainable city). Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο πετύχαμε την ταχύτερη ωρίμανση μελετών και την αποτελεσματικότερη άντληση χρηματοδοτήσεων, μειώνοντας παράλληλα την απαιτούμενη δαπάνη.

Η άριστη και ουσιαστική συνεργασία του Δικτύου με τους Συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας επιτρέπει να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία αναξιοποίητη για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του Δήμου της Ιεράπετρας».