Συνάντηση Πλακιωτάκη - Ζερβού για θέματα του Δήμου Αγίου Νικολάου

9:09 π.μ. - Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Τρί, 19/09/2022
Image: Συνάντηση Πλακιωτάκη - Ζερβού για θέματα του Δήμου Αγίου Νικολάου

Τί συζητήθηκε

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός υπογράμμισε την βούληση του να παρέμβει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα ζητήματα που ο ίδιος έθεσε στον Υπουργό.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε όπως ανέφερε, η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου των δικτύων μεταφοράς νερού από το Φράγμα Αποσελέμη στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Ένα έργο ύψους 25 εκατ. ευρώ που θα διασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, αφού ικανοποιούνται οι υδρευτικές ανάγκες όλης της παραλιακής τουριστικής ζώνης, δεδομένου ότι οι περιοχές του δήμου είναι από τις ελάχιστες που εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας της ΑΣΤΕΚ, ενώ ο κ. Ζερβός υπενθύμισε στον Υπουργό, ότι αποτελεί στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να διασφαλίσει στους φοιτητές την ίδια ποιότητα εκπαίδευσης με τους φοιτητές άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών, δεδομένου ότι και αυτοί συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, και οι οικογένειες τους καταβάλουν τα ίδια έξοδα. Όπως τόνισε, θα πρέπει να διασφαλιστεί το “πάσο” μετακίνησης καθώς και η διαδικασία των κουπονιών σίτισης, δεδομένου ότι στις Τουριστικές Σχολές Κρήτης και Ρόδου, φοιτά μικρός αριθμός φοιτητών και κατά συνέπεια η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστη.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το συγκεκριμένο υπουργείο, για το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου (από Σίσι μέχρι Άγιο Νικόλαο) όπου περιλαμβάνεται και η μελέτη ανάπλασης του Καθολικού, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα λειτουργίας του δήμου, ζήτησε την συνδρομή του Υπουργού, προς το αρμόδιο υπουργείο, αναδεικνύοντας περίτρανα την πλήρη αποστελέχωση των Ο.Τ.Α και ειδικά στον δήμο Αγίου Νικολάου όπου τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια , έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση ή κινητικότητα σε άλλες υπηρεσίες 69 υπάλληλοι (Π.Ε, Τ.Ε, Δ.Ε ) ενώ έχει προσληφθεί ένας (1), τονίζοντας ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να περιοριστεί η γραφειοκρατία, που αποτελεί τροχοπέδη στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση με τον Υπουργό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνδράμει – όπως εξάλλου κάνει έως σήμερα – σε όλα τα θέματα της Π.Ε Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

cretalive.gr