Συνάντηση με τον νέο διευθυντή του ΤΟΕΒ είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

3:35 μ.μ. - Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022
03:03 μ.μ. - Τετ, 02/35/2022
Image: Συνάντηση με τον νέο διευθυντή του ΤΟΕΒ είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησαν σήμερα 2/3/2022 μέλη του ΔΣ Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με τον νέο διευθυντή του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μυλωνάκη Λευτέρη

Στην προγραμματισμένη σύσκεψη αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση δόθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στην ζώνη ευθύνης του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις, σε πολλές περιοχές. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τελευταία τριετία αυτό το εγχείρημα δεν είχε υλοποιηθεί για διάφορους άλλους λόγους. Έτσι, μόλις το επιτρέψει ο καιρός, οι αγρότες μας θα δουν ξανά τα μηχανήματα έργων να βελτιώνουν μέρος της αγροτικής οδοποιίας, μήκους περίπου 9.000 μέτρων.

Αναφορικά με εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, είναι ξεκάθαρο ότι σύντομα θα υπάρξουν πολλά προβλήματα καθώς το μόνιμο προσωπικό του τεχνικού τμήματος ανέρχεται μόλις σε 4 άτομα, τα οποία πλησιάζουν την συνταξιοδότηση τους. Δυστυχώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την νομοθεσία για όλες τις δημόσιες δομές. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσθήκη νέων ατόμων άμεσα στο τεχνικό προσωπικό του οργανισμού και έτσι ίσως χαθεί η για πάντα η ευκαιρία της τεχνικής κατάρτισης τους από τα παλαιότερα στελέχη.

Άλλο επίσης μεγάλο θέμα της συζήτησής μας ήταν το ενεργειακό κόστος στη διαχείριση του νερού όπου συνεχώς αυξάνεται. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει που και πότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης, ενώ διαφαίνεται ήδη ότι η αύξηση που προστέθηκε στα τιμολόγια του Οργανισμού πριν λίγο χρονικό διάστημα δεν είναι ικανή να καλύψει ούτε το 30% της τιμής κιλοβατώρας, όπως ισχύει σήμερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.

Κλείνοντας, ο κ. Μυλωνάκης ζήτησε την βοήθεια και στήριξη όλων των εμπλεκομένων (αγροτών και φορέων) στην προσπάθεια που καταβάλει ο Οργανισμός, τουλάχιστον σε επίπεδο ενημέρωσης για ελαττωματικά σημεία δικτύου άρδευσης ή οδοποιίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μείωση του χρόνου αποκατάστασης τους.

Με εκτίμηση

εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ