Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Περιφερειακό Διευθυντή και με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λασιθίου

11:16 π.μ. - Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
11:06 π.μ. - Τετ, 23/16/2021
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Περιφερειακό Διευθυντή και με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λασιθίου

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα της παιδείας και την εκπαίδευση γενικότερα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λασιθίου, κ. Αθανάσιου Κατσαγκόλη και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα της παιδείας και την εκπαίδευση γενικότερα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ από όλες τις πλευρές τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσά τους προς όφελος των μαθητών.

hxonews

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Ως Δήμος Ιεράπετρας και σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή στηρίζουμε το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών και τη μαθησιακή διαδικασία μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Η προσπάθειά μας αυτή συνεχίζεται και από την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως είναι ο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», επιδιώκοντας τη συνολική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων (smart cities,αντισεισμική προστασία, νέο κτίριο για το Μουσικό Γυμνάσιο, προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, βελτίωση αύλειων χώρων, μονώσεις, εργασίες συντήρησης κ.α.).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι αφενός η υλοποίηση μεγάλων, απαραίτητων έργων στα σχολεία και αφετέρου μέσα από την στήριξη και την πολύ γόνιμη συνεργασία που έχουμε τόσο με τον κ. Καρτσωνάκη, όσο και με τον κ. Κατσαγκόλη, για την οποία και τους ευχαριστώ, να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων σχολείων και νέων εκπαιδευτικών δομών, μετατρέποντας την Ιεράπετρα σε μια πρότυπη, σύγχρονη εκπαιδευτική κοινότητα».

φωτο αρχείου