Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο

4:21 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024
04:01 μ.μ. - Παρ, 19/21/2024
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο

Τα έργα άρδευσης σε προτεραιότητα

Τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας τέθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνη και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ.  Μ. Βιαννιτάκη  και Εμμ. Καββουσανάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης  κ. Νεκτάριου Παπαδάκη. 

hxonews

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα του  νερού άρδευσης  και τονίστηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσει  με πιο γρήγορους ρυθμούς το έργο της προσαγωγού διώρυγας που θα εμπλουτίσει τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών.  Αναφορά έγινε και στα συνοδά έργα του Φράγματος που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον κ. Δήμαρχο να δηλώνει ότι, «υπάρχουν κυβερνητικές δεσμεύσεις από δυο Υπουργούς ότι τα έργα θα ενταχθούν σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως άλλωστε έκανε γνωστό σε δημόσια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα». Άλλα ζητήματα  που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της καλλιεργητικής περιόδου, η έλλειψη εργατών γης και η ανάγκη προώθησης και ανάδειξης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η γεραπετρίτικη γη. 

hxonews

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: Είχαμε  μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας γύρω από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Ως δημοτική αρχή  θα είμαστε κοντά στους παραγωγούς και τα προβλήματά τους αναγνωρίζοντας τον καθημερινό τους μόχθο και θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να τα επιλύσουμε σταδιακά. Παράλληλα θα ασκούνται πιέσεις και θα αναζητούνται χρηματοδοτήσεις  για τα μεγάλα έργα  που έχει ανάγκη ο τόπος».