Συνάντηση Θραψανιώτη με την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

9:55 π.μ. - Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022
09:08 π.μ. - Πέμ, 18/55/2022
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη με την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Με εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας συναντήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Γιώργος Τομαδάκης, Μανόλης Κλώντζας και Παύλος Δασκαλάκης καθώς και οι συνεργάτες του Βουλευτή Τάσος Μπάρμπας και Θεόφιλος Βρεττός -Μουστάκας.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης ενημερώθηκε για την σύνολο των ενεργειών τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες που βρίσκονται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Επισκοπή Ιεράπετρας καθώς και τις επόμενες ενέργειες που αφορούν την πρόσφατη αδειοδότηση μίας επιπλέον ανεμογεννήτριας επίσης μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Οι συνεχείς εγκρίσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών χωρίς ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον προς όφελος λίγων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από τον αρχαιολόγο Μανώλη Κλώντζα σχετικά με την ίδρυση του Ινστιτούτου για την Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά και τον σχεδιασμό που αφορά την περιοχή του Ισθμού της Ιεράπετρας καθώς και το κρητικό γιοργαλίδικο άλογο.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε επίσης, από τον εκπρόσωπο της ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ στην Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για την νήσο Χρυσή, κ. Παύλο Δασκαλάκη, για την λειτουργία και τα θέματα που αντιμετωπίζει η Επιτροπή καθώς και τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφορούν την βιώσιμη διαχείριση του νησιού.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο βουλευτής ξεναγήθηκε στον χώρο παραγωγής των βραβευμένων αρωματικών ελαιόλαδων του βιοκαλλιεργητή Γιώργου Τομαδάκη μέλους της ΑΜΚΕ Κοκκινέλα και της ΚΟΙΝΣΕΠ Επτάστικτος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ