Συναντήσεις με γιατρούς και προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είχε ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός

2:28 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Τετ, 05/28/2020

Ο κ. Ξανθός θα μιλήσει το βράδυ στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο παραλιακό θεατράκι για τον κορωνοϊό

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφθηκε σήμερα ο Τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων, θεωρούμε υποχρέωση μας να μιλήσουμε με γιατρούς και λοιπό προσωπικό, σε αυτή την περίοδο που υπάρχει έξαρση της πανδημίας και μια ανησυχία για τη διασπορά των κρουσμάτων αλλά και για την πίεση που μπορεί να δεχτεί το σύστημα υγείας, να έχουμε μια καλή εικόνα των προβλημάτων, των δυσκολιών αλλά και των ανεπαρκειών που υπάρχουν ακόμα, στο σύστημα υγείας. Να πιέσουμε στη συνέχεια από πλευράς μας ως αντιπολίτευση την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια πιο γρήγορη παρέμβαση ενίσχυσης και αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Διαπιστώνεται ότι τελευταία υπήρξε ένα διάστημα ολιγωρίας και υποτίμησης του κινδύνου, έγιναν λάθη και όλα αυτά οδήγησαν σε χαλάρωση της κοινωνίας.

hxonews

Πιστεύουμε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να έχει σε τοπικό επίπεδο καλύτερο monitoring (παρακολούθηση) ώστε να παρεμβαίνει έγκαιρα και αποφασιστικά στην απομόνωση, έγκαιρη ταυτοποίηση, ιχνηλάτηση κρουσμάτων. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, τόνισε ο κ. Ξανθός.

hxonews

Ο κ. Ξανθός συνοδευόταν από τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ Θραψανιώτη και τοπικά στελέχη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ιεράπετρα περιλαμβάνει:

Ώρα 19.00 Περιοδεία στο κέντρο της πόλης και συζήτηση με τους πολίτες.

Ώρα 20.30 Ανοιχτή Εκδήλωση στο παραλιακό θεατράκι με θέμα:

“Μπροστά στο Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας. Οι Πολιτικές εξελίξεις

και η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”

Ομιλητές:

Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

hxonews

Κατά τις συναντήσεις και την εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία!