Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και Καβουσίου – Παχείας Άμμου

1:39 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
01:09 μ.μ. - Πέμ, 10/39/2020
Image: Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και Καβουσίου – Παχείας Άμμου

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ομάδα εργασίας του Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας έρευνας του Ι.Τ.Ε.

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και συγκεκριμένα του Προέδρου του, και Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε.Λασιθίου Ξενικάκη Κωνσταντίνου και του στελέχους του ΤΟΕΒ Πετρουλάκη Θεόδωρου. Κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Χανιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης καθώς και η Ελισάβετ Μαργιούλα, Τοπογράφος Μηχανικός υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των έργων της Π.Ε. Λασιθίου .

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για την λειτουργία του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων, τα προβλήματα που υπάρχουν και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του οργανισμού.

hxonews

Την ίδια ημέρα, έγινε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, με την ομάδα εργασίας του Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας έρευνας του Ι.Τ.Ε., με την επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Γιάννης Ανδρουλάκης, η Ελισάβετ Μαργιούλα, Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, η Μαρία Γεροντή Τοπογράφος Μηχανικός & Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε.Λασιθίου, ο Νικόλαος Καμπάνης, Δ/ντής Ερευνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας έρευνας του Ι.Τ.Ε. καθώς και ο δρ. Γεώργιος Αλεξανδρακης ερευνητής του εργαστηρίου του Ι.Τ.Ε.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του Ι.Τ.Ε., ο σχεδιασμός των εργασιών πεδίου που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έντονης διάβρωσης που παρατηρείται στην περιοχή της Γρα Λυγιάς και συγκεκριμένα από τον Λιμένα Ιεράπετρας έως τη θέση «Γωνιά» στο Στόμιο Νέας Ανατολής Ιεράπετρας.

hxonews

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Καβουσίου – Παχείας Άμμου και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του, Γιώργο Ρελάκη, και τον Ταμία του, Γιώργο Μπουρμπουράκη. Κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Χανιωτάκη, και η Μαρία Φουντή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λασιθίου. Θέμα της συνάντησης ήταν η δια ζώσης ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για την λειτουργία του ΤΟΕΒ Καββουσίου – Παχείας ‘Αμμου, τα προβλήματα που υπάρχουν, η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του οργανισμού, οι στόχοι του Συμβουλίου, η ανάπτυξη των προτεινόμενων μελετών και η ανάλυση των προτεινόμενων έργων άμεσης εκτέλεσης .