Συναγερμός στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα στη Δομή προσφύγων

8:04 π.μ. - Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Τετ, 22/04/2020
Image: Συναγερμός στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα στη Δομή προσφύγων

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σαρωτικοί έλεγχοι

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

Ανησυχία στην τοπική κοινότητα του Κρανιδίου έχουν προκαλέσει τα 150 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν σε προσφυγική Δομή στο Κρανίδι, με τις Αρχές να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους και ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα κρούσματα.

Μόλις έγινε γνωστό ότι υπήρξαν δεκάδες κρούσματα στη Δομή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κοροναϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. «Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς» σημείωσε.

Για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών ενώ έγινε γνωστό ότι ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Σαρωτικές ιχνηλατήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις.

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου πάνω από 100 πολίτες, προκειμένου να ελεγχθούν για κοροναϊό.

Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Ανησυχία στους πολίτες – Τι λέει ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τον εντοπισμό 150 θετικών στον κοροναϊό κρουσμάτων στη Δομή προσφύγων και μεταναστών που υπάρχει εκεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επικρατεί ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες του δήμου Ερμιονίδας τόσο για τα ήδη υπάρχοντα θετικά δείγματα, αλλά και για τα 170 άτομα από τα οποία πάρθηκαν χθες δείγματα και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. «Αυτό θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και πλέον έχουν ιαθεί πλήρως ήταν στις 6 και 7 Μαρτίου, ενώ το επόμενο που είχε σχέση με τη δομή ήταν μια υπάλληλος του ξενοδοχείου. «Θα φροντίσουμε να τηρηθούν τα μέτρα που πρέπει», τόνισε ο δήμαρχος.

in.gr