Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Δεύτερος ιερέας με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

2:53 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Δευ, 01/53/2021
Image: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Δεύτερος ιερέας με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Μαζικά τεστ μετά τον εντοπισμού του πρώτου κρούσματος

  Κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει και  δεύτερο κρούσμα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από τη Νότια Αφρική αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θετικός φαίνεται ότι εντοπίστηκε και δεύτερος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος λειτουργεί σε ιερό ναό στην περιοχή του Κορδελιού, του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.  

Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΔΥ η διενέργεια μαζικών rapid tests για αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στην πλατεία του Ευόσμου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλα θετικά κρούσματα. Τη διενέργεια μαζικών rapid tests επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Όπως αναφέρει, έχει ενημερωθεί για τις δειγματοληψίες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Διενεργούνται μαζικά τεστ

Την ίδια στιγμή, μαζικά τεστ διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στη χώρα μας με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από τη Νότια Αφρική, σε ιεροδιάκονο που υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

«Έχουν έρθει συνεργεία του ΕΟΔΥ, δυστυχώς, με rapid tests, αν και μας είχαν υποσχεθεί ότι οι δειγματοληψίες θα γίνονται με μοριακά τεστ. Από το πρωί γίνονται συνεχείς δειγματοληψίες σε όλο τον κόσμο, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους δημότες. Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες σε διάφορα σημεία του δήμου, ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για την περιοχή», λέει δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.