Συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: «Μαφία και αδίστακτοι άνθρωποι στο Κρήτη 1» - Πώς έγινε το περιστατικό

12:52 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Δευ, 29/52/2022
Image: Συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: «Μαφία και αδίστακτοι άνθρωποι στο Κρήτη 1» - Πώς έγινε το περιστατικό

Με μεταλλικά αντικείμενα τραυματίστηκαν οι κρατούμενοι, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο - Για άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού με ψυχραιμία και ασφάλεια έκανε λόγο η διοίκηση του καταστήματος κράτησης που πάντως τονίζει τις δυσκολίες διαχείρισης βαρυποινιτών

Κάνοντας χρήση μεταλλικών αντικειμένων, τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Κρήτη 1 της Αγιάς Χανίων συνεπλάκησαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με συνέπεια τον τραυματισμό και των τριών. Οι δύο, με καταγωγή από τη Λιβύη υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ωστόσο ο τρίτος, υπήκοος Αλγερίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα του σερβιρίσματος του φαγητού με τους κρατούμενους αρχικά να διαπληκτίζονται. Γρήγορα ο διαπληκτισμός εξελίχθηκε σε συμπλοκή με τους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης να επεμβαίνουν άμεσα.

hxonews

Για άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού με ψυχραιμία και ασφάλεια έκανε λόγο η διοίκηση του καταστήματος κράτησης που πάντως τονίζει τις δυσκολίες διαχείρισης βαρυποινιτών.

«Είναι δύσκολα τα γεγονότα ,δεν μας χαροποιούν οι δυσκολίες που έχουν εδώ οι κρατούμενοι» δήλωσε στο neakriti.gr ο Διευθυντής Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη 1» Γιώργος Κονταξάκης προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα και διαχειριζόμαστε οποιοδήποτε πρόβλημα στο οποίο μπορούμε να δώσουμε λύση». «Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η διαχείριση κρατουμένων πουθενά στον κόσμο. Ένα περισσότερο στο Κρήτη 1 που έχει παγκόσμια μαφία και ανθρώπους αδίστακτους» πρόσθεσε.

Η διεύθυνση της φυλακής εξηγεί ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Μάλιστα ενημερώθηκαν αστυνομία και εισαγγελέας ενώ αναμένεται να επιβληθούν και πειθαρχικές διώξεις.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων παραμένουν. Όπως έχουν επισημάνει κατ' επανάληψη τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και των εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, δεν είναι αντίστοιχος του αριθμού των κρατουμένων.

neakriti.gr