Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για τον θάνατο του Μανόλη Μαράκη

9:19 π.μ. - Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Πέμ, 02/19/2023
Image: Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για τον θάνατο του Μανόλη Μαράκη

"Είμαι σίγουρος ότι η μνήμη του θα μείνει αιώνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."

Ο Δήμος της Ιεράπετρας, η τοπική κοινωνία των Μαλλών και εγώ προσωπικά βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετίσουμε έναν σπάνιο άνθρωπο, έναν άνθρωπο με όραμα, έναν άνθρωπο τον οποίο είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ, τον Μανόλη Μαράκη.

Ο Μανόλης Μαράκης, αν και δεν κατοικούσε πλέον στις Μάλλες, δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο της καταγωγής του. Όταν περιήλθε στην ιδιοκτησία του το κτίριο στο οποίο για χρόνια στεγαζόταν το αγροτικό ιατρείο των Μαλλών, μοιραζόμενος το ίδιο όραμα με τη Δημοτική μας Αρχή, το παραχώρησε στον Δήμο Ιεράπετρας, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο ικανό να υποστηρίξει ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, γιατί το έργο δεν ήταν εύκολο, την δέσμευση μου προς τον Μανόλη Μαράκη την έκανα πράξη και το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε το «Μαράκειο» πολιτιστικό κέντρο των Μαλλών το οποίο ονομάσαμε έτσι ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της πράξης του.

Ο Μανόλης Μαράκης ήταν ένας υπέροχος, χαμηλών τόνων άνθρωπος, ένας άνθρωπος της προσφοράς ο οποίος έμπρακτα έδειξε την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Είμαι σίγουρος ότι η μνήμη του θα μείνει αιώνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.