Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αγ. Νικολάου για τον θάνατο του Ηλία Κοζύρη

9:20 π.μ. - Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Τετ, 28/20/2021
Image: Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αγ. Νικολάου για τον θάνατο του Ηλία Κοζύρη

Σήμερα έκλεισε το 2ο κεφάλαιο στην ιστορία της καθημερινής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ με την αποδημία του υιού του ιδρυτή της, Ηλία Μιχ. Κοζύρη

Η διατήρηση της έκδοσης μιάς καθημερινής επαρχιακής εφημερίδας ανελλιπώς από την έκδοσή της είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια που η περιορισμένη παρουσία της τηλεόρασης και η ανυπαρξία των media γενικώς, καθιστούσε την υπεύθυνη και έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πολύ σημαντική υπόθεση για τον πολίτη, μακριά από το κέντρο.

Το ήθος και η συνέπεια και η ποιότητα του ιδρυτή Μιχ. Ηλ. Κοζύρη βρήκαν άξιο συνεχιστή στο πρόσωπο του Ηλία Μιχ. Κοζύρη.

Συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα στην γραμμή του ιδρυτή, βάζοντας όμως την δική του ξεχωριστή σφραγίδα στον τομέα της ενημέρωσης.

Η σχέση μας ήταν ιδιαίτερη. Ως δημόσιο πρόσωπο αποτέλεσα συχνά στόχο κριτικής του. Ακόμα όμως και στις ‘’δύσκολες’’ περιόδους μας τον διέκρινε το ήθος. Σημαντικό, αφού από την αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων πάντα προκύπτει σύνθεση και θετικό αποτέλεσμα. Ήταν άνθρωπος με άποψη, ποιότητα και υψηλή κοινωνική ενσυναίσθηση.

Θα μας λείψει. Ιδιαίτερα στους δικούς του, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, αδέρφια αλλά και στους καλούς του φίλους.

Καλό ταξίδι Ηλία. Το ίχνος σου θα είναι εδώ. Ζωντανό.

Αντώνης Ζερβός

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου