Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: Απολύθηκαν 4 επικουρικοί εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας

9:45 π.μ. - Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022
09:04 π.μ. - Δευ, 04/45/2022
Image: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: Απολύθηκαν 4 επικουρικοί εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας

Θέλουμε προσλήψεις και όχι απολύσεις

Τέσσερις επικουρικοί εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης απολύθηκαν την Παρασκευή 1/4/22 καθώς λύθηκε η σύμβαση τους λόγω του ότι δεν παρατάθηκε η θητεία τους όπως των υπόλοιπων επικουρικών, επειδή βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για μια διοικητικό ΤΕ και 3 νοσηλεύτριες (1ΤΕ και 2ΔΕ) από την παθολογική κλινική, το χειρουργείο και τη Μοναδα Τεχνητου Νεφρού. Αν δεν αλλάξει κάτι, τους επόμενους δύο μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις επικουρικών εργαζομένων του ΓΝΑΝ που ήταν σε αναστολή εργασίας και έχουν επιστρέψει για 3 μήνες λόγω νόσησης.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζει ακόμη μια φορά τη διαμαρτυρία του για το τιμωρητικό και ακραίο μέτρο των αναστολών εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του.

Ενώ το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από προσωπικό, η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη αντί να κάνουν προσλήψεις, κάνουν απολύσεις.

Εκ του ΔΣ