Συγχαρητήρια επιστολή του 2ου Λυκείου στους επιτυχόντες των πανελλαδικών

8:13 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Δευ, 13/13/2020
Image: Συγχαρητήρια επιστολή του 2ου Λυκείου στους επιτυχόντες των πανελλαδικών

Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα για μια νέα προσπάθεια για όσους συγκέντρωσαν χαμηλή βαθμολογία αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου

Η ανάρτηση των βαθμολογιών αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τους αποφοίτους πλέον του Λυκείου και μελλοντικούς φοιτητές. Καλούνται, έχοντας πια στα χέρια τους την ακριβή απόδοσή τους, να αποφασίσουν στη συνέχεια το τι θα επιλέξουν για το μέλλον τους, μια απόφαση που δεν μπορεί φυσικά να παρθεί αψήφιστα, αφού εν πολλοίς καθορίζει τα επόμενα βήματά τους.

Αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες συγχαρητήρια, ανεξαρτήτως των βαθμών και των επιδόσεών τους.

Αυτοί και αυτές που τα πήγαν καλύτερα βρίσκονται ίσως πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους.

Από την άλλη μεριά, τα παιδιά που συγκέντρωσαν χαμηλότερες βαθμολογίες, δεν θα πρέπει να νιώθουν απογοήτευση. Οι επιλογές, πλέον, στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πολλές και αρκετά ποιοτικές, ώστε να καλύψουν τις φιλοδοξίες και την ανάγκη για περαιτέρω μόρφωση και εξειδίκευση. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα για μια νέα προσπάθεια.

Αξίζουν συγχαρητήρια όμως και για έναν ακόμη λόγο:

η φετινή χρονιά, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, εν μέσω πανδημίας, ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη, και μερικούς μήνες πριν ουδείς εξ ημών δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί. Απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί η κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση και προετοιμασία για τις τόσο σημαντικές αυτές εξετάσεις, κι από μόνη της η συμμετοχή σ' αυτές είναι αξιέπαινη.

Να μην παραλείψουμε να τονίσουμε το ρόλο του σχολείου, του Λυκείου, και των ανθρώπων του, των καθηγητών, μελών του διδακτικού προσωπικού, οι οποίοι, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες δυσκολίες, στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους, για να περατωθεί κατά το δυνατόν ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και η σχολική χρονιά στο δρόμο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σαφώς, δεν θα μπορούσε να λείπει ο έπαινος και για τους γονείς των μαθητών μας. Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε το στήριγμα για το παιδί-μαθητή, μαθήτρια και σ' αυτή την περίπτωση ο ρόλος της ήταν καταλυτικός.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και να θυμάστε πως η ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντοτε με αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη του κάθε στόχου.