Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Ιεράπετρας προς το νέο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη

12:15 μ.μ. - Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Τρί, 25/15/2022
Image: Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Ιεράπετρας προς το νέο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με αφορμή την εκλογή του ως νέου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, κάνοντας παράλληλα μνεία στο σημαντικότατο έργο του. Στην επιστολή του ο κ. Καλαντζάκης αναφέρει τα εξής:

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως νέου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Η εκλογή σας αποτελεί αναγνώριση και ύψιστη επιβράβευση του πολυσχιδούς έργου σας πάνω στη γλωσσολογία, της επιτυχημένης ακαδημαϊκής σας πορείας και της αναγνωρισμένης επιστημονικής σας κατάρτισης. Είναι μια ξεχωριστή τιμή όχι μόνο για σας αλλά και για τον Δήμο της Ιεράπετρας.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας να αναλάβετε μία θέση η οποία παρέμενε κενή από το 1941 και την οποία κατείχε ο «πατέρας» της ελληνικής γλωσσολογίας, Γεώργιος Χατζιδάκις.

Είμαι σίγουρος ότι μέσα από τα νέα σας καθήκοντα θα συμβάλλετε ακόμη περισσότερο θετικά στα ακαδημαϊκά δρώμενα της χώρας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε και θα ήθελα να γνωρίζετε πως σε όποιο πεδίο απαιτηθεί η συνεργασία μας, θα πρέπει να τη θεωρείτε ως δεδομένη»