Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ο Δ. Λιάτσος από τη Μόσχα στον Ηχώ 99,8

10:39 π.μ. - Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022
10:03 π.μ. - Πέμ, 03/39/2022
Image: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ο Δ. Λιάτσος από τη Μόσχα στον Ηχώ 99,8

Ο πόλεμος της προπαγάνδας και ο ρόλος των Δυτικών

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε στον Ηχώ 99,8 από τη Ρωσία, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Λιάτσος . Έκανε λόγο για το πως διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν τις ειδήσεις και για εικόνες από την εμπόλεμη περιοχή που άλλοτε είναι υπερβολικές, άλλοτε υποτιμούνται ή ακόμα και παραλείπονται. Μίλησε για τη στάση της Δύσης και των ΗΠΑ και τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία.

Έκανε αναδρομή στο παρελθόν και στο πως φτάσαμε στο σήμερα, κάνοντας αναφορά στη στάση της Ρωσίας όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην Ουκρανία. Αναφέρθηκε στα εσωτερικά της Ουκρανίας και το ρόλο των εθνικιστών. Επίσης στη συμφωνία του Μινσκ και πως κάθε εμπλεκόμενη πλευρά στάθηκε απέναντι στη συγκεκριμένη συμφωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνέχεια στο ενεργειακό και το φυσικό αέριο που παρά την κατάσταση, εξακολουθεί να μεταφέρεται από τη Ρωσία στις χώρες της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας. Αλλά και στους πυρηνικούς σταθμούς που υπάρχουν στην Ουκρανία και την προσπάθεια της Ρωσίας να διαφυλάξει τουλάχιστον τον ένα και πιο σημαντικό, φοβούμενη τη στάση που θα κρατήσουν οι Ουκρανοί.

Σε ότι αφορά στη στάση της Ελλάδας και την αποστολή στρατιωτικού υλικού στους Ουκρανούς μετέφερε την άποψη που εκφράζεται από τη Ρωσία ότι τέτοιες ενέργειες είναι εχθρικές και θα απαντήσει ανάλογα. Δεν είναι όμως μόνο το στρατιωτικό υλικό. Η Ελλάδα απέκλεισε τον εναέριο χώρο για τις πτήσεις αεροπλάνων από Ρωσία, εγκλωβίζοντας τους πολίτες, μεταξύ αυτών και Ελλήνων που ήθελαν να ταξιδέψουν. Τώρα για το αύριο, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος που ζούσαμε τελείωσε όπως τον ξέραμε.

πηγή εξωτερικής φωτογραφίας politis.com.cy