Σχολική Αιμοδοσία 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας: Χείμαρρος Αγάπης και Αλληλεγγύης

8:06 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024
08:01 π.μ. - Τρί, 23/06/2024
Image: Σχολική Αιμοδοσία 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας: Χείμαρρος Αγάπης και Αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 09:30-13:30

Η αιμοδοσία δεν είναι απλά μια διαδικασία μεταφοράς αίματος από ένα άτομο σε ένα άλλο. Είναι μια πράξη ανθρωπισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο που μπορεί να χρειαστεί το αίμα μας για να επιβιώσει. Με το να δίνουμε μια μικρή ποσότητα από τον εαυτό μας, μπορούμε να χαρίσουμε έναν κόσμο ελπίδας και ζωής σε κάποιον που το χρειάζεται.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 09:30-13:30 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αιμοδοσία του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Παχείας Άμμου με σκοπό την ενθάρρυνση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Η εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση με το δίκτυο όμορων σχολείων Ιεράπετρας (1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Μουσικό Γυμνάσιο Καββουσίου, 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, 2ο Λύκειο Ιεράπετρας).   

Η δράση έχει σκοπό να εντάξει στο πλαίσιο του εθελοντισμού τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώνοντάς τους για τα οφέλη της αιμοδοσίας αναπτύσσοντας τη συνείδηση για τη σημασία της εθελοντικής συμμετοχής.

Με αυτή την πρωτοβουλία, το σχολείο μας αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση δεν αποτελείται μόνο από τη μεταφορά γνώσεων, αλλά και από τον διδασκαλικό ρόλο προώθησης των αξιών της ευθύνης και της κοινωνικής συνείδησης.

Γι΄ αυτό σας καλούμε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με την αιμοδοσία. Ας σταθούμε όλοι μαζί, έτοιμοι να δώσουμε μια μικρή συνεισφορά που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Αυτή η σχολική αιμοδοσία δεν είναι μόνο μια εκδήλωση, είναι μια υπενθύμιση ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα βασισμένη στη φροντίδα και την αγάπη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 28420 22289.  

Εκ της Διευθύνσεως