Σχολή Φυσικοθεραπείας: Θα παραιτηθούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο εάν χρειαστεί

9:27 π.μ. - Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Δευ, 11/27/2019
Image: Σχολή Φυσικοθεραπείας: Θα παραιτηθούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο εάν χρειαστεί

Δηλώσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη στον Ηχώ 99,8

Για κατάφωρη αδικία εις βάρος της Ιεράπετρας έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα. Η έντονη δυσαρέσκεια για την εξέλιξη αυτή εκφράστηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
 
Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η  υπουργός είχε δείξει τις προθέσεις της όταν την είχαμε επισκεφθεί  για το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου που επίσης έχει ανασταλεί η λειτουργία του από φέτος. Τότε είχε αναφέρει ότι δεν γνώριζε το θέμα με το τμήμα Φυσικοθεραπείας. Η Υπουργός όμως έπρεπε να είναι ενημερωμένη.  Πιθανότατα  προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Από την άλλη ο  Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κατά τη συνάντηση που είχαμε, εξέφρασε τη θετική του στήριξη για τη λειτουργία του τμήματος όπως και των άλλων στο νησί. 
 
Χρόνια τώρα προσπαθούμε να λειτουργήσει πανεπιστημιακή σχολή στην Ιεράπετρα. Δεν μας πείθει η Υπουργός που λέει ότι έγινε με προχειρότητα η ίδρυση του τμήματος Φυσικοθεραπείας. Είχε κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση και η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του τμήματος. Υπάρχει συνέχεια και θα πρέπει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να δει ξανά το θέμα. Θα πρέπει να πάρει θέση και ο κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας. Αλλά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Θραψανιώτης. Αυτό που αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι πέρα από τις επαφές με το Υπουργείο να φτάσουμε και πιο πάνω στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 
 
Το αναστέλλω δεν είναι μακριά από το καταργώ. Τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν. Εάν χρειαστεί,  θα προχωρήσουμε ακόμη και σε παραίτηση, όπως αυτό αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καλαντζάκης. Πρόσθεσε ότι επόμενες κινήσεις είναι η συνεργασία με τους λοιπούς Δημάρχους του νομού. Επίσης  συνεργασία με την Περιφέρεια και αυτό άλλωστε εκφράστηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γουλιδάκη που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση. Αλλά και με την τοπική εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο. Αναμένεται δε, να γίνει τις επόμενες ημέρες μια ακόμη συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Κατσαράκη. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: