Σχολή Γονέων από τους συλλόγους γονέων των τριών Γυμνασίων της Ιεράπετρας

8:30 π.μ. - Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Πέμ, 06/30/2020
Image: Σχολή Γονέων από τους συλλόγους γονέων των τριών Γυμνασίων της Ιεράπετρας

Ειδικοί θα ενημερώνουν για ζητήματα που αφορούν την εφηβεία - Δηλώστε συμμετοχή

Οι Σύλλογοι Γονέων των τριών Γυμνασίων της Ιεράπετρας διοργανώνουν Σχολή Γονέων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εφηβεία.

Η Σχολή απευθύνεται σε γονείς εφήβων και σε όποιον άλλο ενδιαφερόμενο επιθυμεί να συμμετάσχει πχ εκπαιδευτικούς.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2020 και θα έχουν τη μορφή εισηγήσεων από ψυχολόγο και στη συνέχεια συζήτησης πάνω σε θεματικές ενότητες.

Ενδεικτικά αυτές θα είναι:

Α. Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της εφηβείας στον ψυχοσυναισθηματικο τομέα, τον κοινωνικό τομέα και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Αναπτυξιακοι στόχοι της εφηβείας.

Β. Εποικοδομητικες διαπροσωπικες σχέσεις: πως μπορούμε να επικοινωνούμε σωστά με τα παιδιά μας. Βασικές δεξιότητες και εμπόδια επικοινωνίας.

Γ. Προβλήματα των εφήβων στις σύγχρονες οικογενειακές - κοινωνικές συνθήκες. Πως μπορούμε ως γονείς να βοηθήσουμε τους εφήβους.

Δ. Τα συναισθηματικά προβλήματα των εφηβων: άγχος, φοβίες, κατάθλιψη. Συμπτώματα, αίτια, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδες Συλλόγων Γονέων στο Facebook ή τηλεφωνικά στο 6984 966 317 (13:00-22:00 καθημερινά).