Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σε ράντζα οι ασθενείς της Ψυχιατρικής

7:28 π.μ. - Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
07:02 π.μ. - Δευ, 24/28/2020
Image: Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σε ράντζα οι ασθενείς της Ψυχιατρικής

Για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κάνει λόγο το Σωματείο

Σε ράντζα εντοπίστηκαν ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης, «την Παρασκευή νοσηλεύονταν 30 ασθενείς με δύναμη τμήματος βραχείας 23 κλινών, και 6 ράντζα, ενώ στο τμήμα οξέων νοσηλεύονταν 8 ασθενείς με αντίστοιχη δυνατότητα 10 κλινών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα να «υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ σαφώς τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας», ενώ ζητούν παρεμβάσεις από τους αρμοδίους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Για άλλη μια φορά, η κατάσταση στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας για ασθενείς και εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21/2 νοσηλεύονταν 30 ασθενείς με δύναμη τμήματος βραχείας 23 κλινών, και 6 ράντζα, ενώ στο τμήμα οξέων νοσηλεύονταν 8 ασθενείς με αντίστοιχη δυνατότητα 10 κλινών. Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει προσωπικός χώρος ούτε οι προϋποθέσεις ηρεμίας που απαιτούνται, με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ σαφώς τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι μικροί χώροι - προαύλια αυτοί δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ η γενικότερη κατάσταση της κλινικής και από άποψη χώρων και από άποψη τεχνικών προδιαγραφών χρήζει μεγάλων παρεμβάσεων και βελτιώσεων.

Οι συνάδελφοί μας στο ψυχιατρικό τμήμα, παρόλη τη φιλότιμη και σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν, ασκούν τα καθήκοντα τους σε ένα περιβάλλον με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας ενώ ταυτόχρονα οδηγούνται σε φυσική, ψυχική και επαγγελματική εξουθένωση. Σαν σωματείο εργαζομένων την κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας την έχουμε επισημάνει, αναδείξει και καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν. Ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος ΔΕΝ έχει γίνει ούτε από διοικήσεις, ούτε από το υπουργείο».

neakriti.gr