Συζήτηση για την παράνομη εγκατάσταση Ρομά σε περιοχή της Ιεράπετρας

9:35 π.μ. - Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016
09:09 π.μ. - Τρί, 13/35/2016
Image: Συζήτηση για την παράνομη εγκατάσταση Ρομά σε περιοχή της Ιεράπετρας

Τα προβλήματα που καθημερινά δημιουργούνται σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Ιεράπετρας από την παράνομη επί σειρά ετών εγκατάσταση Ρoμά

Καθώς και οι ενέργειες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Δήμο Ιεράπετρας για την απομάκρυνσή τους συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιεράπετρας με κατοίκους της περιοχής.
 
Παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, τvν αρμοδίων Αντιδημάρχων, κ. Μανώλη Φραγκούλη και κ. Μάνου Λουτσέτη, της Γενικής Γραμματέας του Δήμου, κ. Ρίτσας Χριστοδούλου και του Δημοτικού Αστυνομικού έγινε μια πλήρη ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος Ιεράπετρας, μετά τις καταγγελίες πολιτών, με σκοπό να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που, όπως τονίστηκε, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.
 
Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους κατοίκους για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει  στο διάστημα ενός έτους, οπότε και έφτασαν στην υπηρεσία καταγγελίες πολιτών, καθώς και για όλες τις ενέργειες που ακολούθησαν με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
 
Όπως τονίστηκε, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (υγειονομικό, αστυνομία, πυροσβεστική, αρχαιολογία, ΟΑΕΔ) κάτι στο οποίο ποτέ μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν είχε προβεί.
 
«Με δεδομένες τις δυσκολίες που προκύπτουν για τέτοια ζητήματα λόγω και των όσων ισχύουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μετά την αδράνεια του ΟΑΕΔ στον οποίο ανήκει το ακίνητο να επιληφθεί του θέματος, σε συνέχεια των μέχρι σήμερα ενεργειών  στις οποίες προχωρήσαμε, απαιτείται επιπλέον προσπάθεια τόνισε ο κ. Καλαντζάκης προκειμένου σε συνεργασία και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες το θέμα να φτάσει στο Υπουργείο και να δοθεί μια μόνιμη λύση».
 
Σε κάθε περίπτωση, παρουσία και εκπροσώπου των κατοίκων, το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε τους Βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη, τον Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε και μέχρι τον εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, που λαμβάνει συνεχώς ολοένα και χειρότερες διαστάσεις, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο σε κάθε περίπτωση υποχρεούμαστε, μετά από τόσα χρόνια αδιαφορίας και αδράνειας, άμεσα να επιλύσουμε» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
 
Γραφείο Τύπου
 
Δήμου Ιεράπετρας