Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην Αθήνα για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

10:38 π.μ. - Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019
10:09 π.μ. - Τρί, 24/38/2019
Image: Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην Αθήνα για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Ο Β. Μπινιχάκης πρόεδρος του Δ.Σ. στον Ηχώ 99,8 για το ψήφισμα που εκδόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται να αρθεί η αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι , προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Δια παραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή του Δημάρχου και επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων θα μεταβεί στην Αθήνα  για να το παραδώσει.
 
Το ψήφισμα το οποίο μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, αναφέρει τα εξής:
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας κατά την τακτική συνεδρίασή του  και αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις των φορέων της τοπικής κοινότητας Καβουσίου , της ΟΛΜΕ και λοιπών φορέων και την από κοινού  θέληση όλων των παρατάξεων που το απαρτίζουν προχωρούν ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
 
Το Δ.Σ. του δήμου Ιεράπετρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία, δυσαρέσκειά του για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου. Δεν εξαντλήθηκαν όπως ορίζει ο νόμος εξαιρετικών περιπτώσεων τα χρονικά περιθώρια των νόμιμων προθεσμιών. Ενώ οι προθεσμίες εγγραφών ήταν από 1 εως 11 Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο έσπευσε να αναστείλει τη λειτουργία  του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παραβιάζοντας ευθέως τις αρχές  της χρηστής διοίκησης. Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου αποτελεί για πολλά χρόνια δίκαιο αίτημα ενός νομού με μοναδική μουσική παράδοση και ζωντανή διάθεση καλλιτεχνικής έκφρασης ειδικά από τους νέους μας αλλά και από μεγαλύτερους σε ηλικία και σε εμπειρία μουσικούς. Πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχολείου στο Λασίθι φιμώνεται μουσική ιστορία αιώνων και φυλακίζεται απαξιώνοντας την προσπάθεια ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά, τη δίψα των νέων μας για να σπουδάσουν και να αναδείξουν τη μουσική παράδοση.
 
Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κατά το σχολικό έτος 2019 -2020 με τους μαθητές που ήδη έχουν εγγραφεί και όσες μετεγγραφές ακολουθήσουν στο εξής.
 
Καλούμε τους Γεραπετρίτες και όλους τους Λασιθιώτες σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Αποφασίζουμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραδώσει το παρών ψήφισμα στην Υπουργό.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπινιχάκη: