ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ολοκληρώνονται τα αντισταθμιστικά μέτρα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

8:15 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
08:11 π.μ. - Πέμ, 17/15/2016
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ολοκληρώνονται τα αντισταθμιστικά μέτρα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Ανακοίνωση

Με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, εγκρίθηκε ο πίνακας των 89.764 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του ν. 4411/2016, καθώς και η πίστωση του σχετικού ποσού που ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ.
 
Η απόφαση αφορά όσους έχασαν από την κατάργηση του ΕΚΑΣ ποσό άνω των 115 ευρώ και η καταβολή θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας αναδρομικά για τους  μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία της καταβολής θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου. Πρόκειται για την κάρτα αγορών που ισοδυναμεί με το 30% του ποσού που απωλέσθηκε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις που απαλλάσσουν από συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όλους όσοι στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ και η ισόποση με το ΕΚΑΣ οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Η καταβολή της ενίσχυσης σε συζύγους που απώλεσαν και οι δύο το ΕΚΑΣ θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου από τους ασφαλιστικούς τους φορείς.
 
Η μερική έστω αναπλήρωση του εισοδήματος των ασθενέστερων συνταξιούχων είναι αναγκαία πράξη κοινωνικής διακιοσύνης.
 
Το Γραφείο Τύπου
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου