Σύντομα ο Αστυνομικός σταθμός Οροπεδίου σε λειτουργία πλήρως επανδρωμένος

9:12 π.μ. - Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
09:12 π.μ. - Κυρ, 04/12/2016
Image: Σύντομα ο Αστυνομικός σταθμός Οροπεδίου σε λειτουργία πλήρως επανδρωμένος

Η αποτελεσματική αστυνόμευση των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και η μεταστέγαση του αστυνομικού σταθμού συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του νέου Αστυνομικού Διευθυντή με το Δήμαρχο Λασιθίου.

Θέματα που αφορούν την αποτελεσματική αστυνόμευση για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών συζητήθηκαν στη συνάντηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Ταξίαρχου Μανόλη Πετάση που επισκέφθηκε το δημαρχείο.
 
Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης για την μεταστέγαση του αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Οροπεδίου Λασιθίου και την αναβάθμισή του, θέμα για το οποίο ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης έχει αναλάβει ήδη σχετικές πρωτοβουλίες, καθώς και την αναβάθμιση των χώρων εργασίας των αστυνομικών καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ. 
 
Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντα του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου τονίζοντας ότι ο δήμος θα είναι αρωγός στο έργο του. Ο κ. Πετάσης  με τη σειρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις ενέργειές του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των υπηρετούντων αστυνομικών στο νομό, 7 τακτικές θέσει, και  ειδικά στο Οροπέδιο Λασιθίου με 2 επιπλέον άτομα. 
 
Παράλληλα αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα άλλοι 2 αστυνομικοί στο Οροπέδιο εκ των οποίων ο ένας αξιωματικός ώστε ο αστυνομικός σταθμός να λειτουργήσει με πλήρη επάνδρωση. Ο κ. Πετάσης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα αστυνομεύει καθημερινά περιπολικό της αστυνομίας στον δήμο ενώ θα υπάρχουν νυχτερινές περιπολίες των ΤΑΕ. Τέλος οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας δήμου και αστυνομίας σχετικά με την οριστική ρύθμιση του επαγγέλματος των ονηλατών στο Ψυχρό.

creteplus.gr