Συνθήκες γαλέρας σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη

10:02 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018
10:11 μ.μ. - Τετ, 07/02/2018
Image: Συνθήκες γαλέρας σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη

Για εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, Στέλιος Βοργιάς

 
Για εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, Στέλιος Βοργιάς, αναφερόμενος σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης. Σύμφωνα με τον Στ. Βοργιά, οι εργαζόμενοι εργάζονται έως και 10 ώρες και χωρίς κανένα ρεπό
 
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, όπως μεταδίδει το ekriti, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, εξηγεί πως οι εργαζόμενοι μπορεί να εργαστούν έως και έως 10 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες τη βδομάδα, χωρίς να πάρουν ρεπό.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέφερε ο ίδιος, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις εργασίες τους και πως το τελευταίο διάστημα 4 καμαριέρες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με συμπτώματα υπερκόπωσης.
 
Ο ίδιος κατήγγειλε τους χαμηλούς μισθούς και τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ σε στην εκπομπή παρενέβησαν και ακροατές οι οποίοι κατήγγειλαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και ξενοδόχοι που αν κι έχουν συμφωνήσει με τους εργαζόμενους να τους παρέχουν και σίτιση, αθετούν τις υποσχέσεις τους.
 
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε τελος ότι εάν ήταν σωστά στελεχωμένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμού του ΣΕΠΕ στο Ηράκλειο, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.