Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι Συμβολαιογράφοι της Κρήτης

8:29 π.μ. - Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
08:05 π.μ. - Πέμ, 03/29/2018
Image: Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι Συμβολαιογράφοι της Κρήτης

Εκδήλωση κατά των πλειστηριασμών στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών


Την Κυριακή το πρωί μέλη του Κινήματος μας από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στην εκδήλωση κατά των πλειστηριασμών στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Από νωρίς μία διμοιρία των ΜΑΤ είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς την αίθουσα όπου συνεδρίαζαν οι συμβολαιογράφοι όλης της Κρήτης. Η πρόεδρος τους αν και δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας για μία ολιγόλεπτη παρέμβαση μας στην συνέλευση τους, υποσχέθηκε πως θα διαβάσει στα μέλη το ψήφισμα που είχαμε συντάξει και παραδώσει. Υπήρξε μικρή ένταση με πολλούς από τους συγκεντρωμένους να απειλούν προς κάθε κατεύθυνση αν προχωρήσουν οι Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
   Επικράτησε η λογική για άλλη μία φορά, προς τιμή των Κρητών Συμβολαιογράφων και αποφάσισαν πως θα συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.  Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να γίνουν ακόμα και σε άλλη περιφέρεια, δηλαδή πλειστηριασμός από την Κρήτη να γίνει στην Αθήνα ή και αλλού, όμως ελπίζουμε την γενναία απόφαση των Συμβολαιογράφων της Κρήτης να ακολουθήσουν όλοι Πανελλαδικά. 
 
Ακολουθεί το Ψήφισμα μας:
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ 
 
Κυρίες και κύριοι συμβολαιογράφοι
     Ως αντιπροσωπία του "Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών", χαιρετίζουμε την συνέλευση σας. Ο  σκοπός της παρεμβάσεως αυτής δεν είναι μόνο συμβολικός αλλά και ουσιαστικός. Βρισκόμαστε εδώ φιλικά, χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης ή έντασης.  Ήμαστε όλοι μέλη της ίδιας κοινωνίας και γνωρίζουμε όλοι στο πετσί μας, τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων οκτώ (8) ετών. 
    Η λαίλαπα της τεχνικής κρίσης που μας επέβαλαν οι κυβερνήσεις μας, μαζί με τους ευρωπαίους και ισότιμους φίλους εταίρους μας, καθώς και την υπερδύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν άφησε ανέπαφη καμία επαγγελματική τάξη, ούτε καμία κοινωνική ομάδα, εκτός από την γνωστή ελίτ των μεγάλων συμφερόντων. 
    Το οξύμωρο είναι ότι έρχονται σήμερα όλοι αυτοί, και ευθέως παραδέχονται ότι όλη αυτή η καταστροφή της πατρίδος μας, όλη αυτή η εξαθλίωση που βύθισαν και συνεχίζουν του Έλληνες, όλες αυτές οι αυτοκτονίες που οδήγησαν χιλιάδες  αδύναμους συμπατριώτες μας, έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες και πως πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν ήταν λέει, διαφορετική η επιλογή των πολιτικών αποφάσεων. 
    Παρότι όμως τα παραδέχονται, εξακολουθούν την ίδια στρατηγική και όλοι μας έχουμε πια συνειδητοποιήσει, ότι ο αρχικός στόχος τους δεν ήταν μόνο οι τράπεζες και τα δικά τους κεφάλαια, αλλά να ξεπουλήσουν με συνοπτικές διαδικασίες την ατομική και δημόσια περιουσία και να καταστήσουν την χώρα μας μικρή, αδύναμη, με πολίτες εξαθλιωμένους και ανήμπορους να αντισταθούν ακόμα και στην ανάγκη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας.
    Σε κάθε αντίδραση και αντίσταση των πολιτών, οι κατοχικές δυνάμεις, καταπατώντας κάθε συνταγματική νομιμότητα και κάθε ανθρώπινη αξία και αρετή, αποφασίζουν ολοένα και πιο αυταρχικά μέτρα, ώστε να επιβάλουν τις αποφάσεις τους και να προχωρήσουν στα βρώμικα και άθλια σχέδια τους. 
    Σήμερα, την ίδια ώρα  που μας παραμυθιάζουν ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια, έχουν δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί η εκχώρηση της περιουσίας των Ελλήνων, εφευρίσκοντας τον παράνομο και εθνοκτόνο νόμο των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών. 
    Εσείς γνωρίζεται καλύτερα από εμάς, πόσοι πλειστηριασμοί γίνονταν πριν το 2010, πόσοι γίνονται και πόσοι δρομολογούνται ήδη. Ο  Έλληνας ούτε τεμπέλης είναι, ούτε μπαταχτσής είναι και η συντριπτική πλειοψηφία έφτασε να χρωστάει σε τράπεζες, δημόσιο και όχι μόνο, λόγο της καλά προσχεδιασμένης κρίσης, με την γενικευμένη ανεργία, την χωρίς απαραίτητη αμοιβή εργασία και την διάλυση της αγοράς. 
 Έχετε δώσει και εσείς τους αγώνες σας,  έχετε κάνει αρκετές φορές αποχή από τη διαδικασία των πλειστηριασμών, παρασύροντας μάλιστα και συναδέλφους σας πανελλαδικά και αυτό είναι προς τιμήν σας.
     Σήμερα η στιγμή είναι ιστορική, η διαδικασία που σας επιβάλουν να ενεργήσετε δεν θα επιτρέψει καμιά απολύτως εξαίρεση. Πέρα από το ότι είναι παράνομη αφού δεν διασφαλίζεται η διαδικασία να είναι δημόσια όπως ορίζει ο Αστικός Κώδικας, μιας και όλοι οι Έλληνες δεν διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο ιντερνέτ, είναι και πέρα από κάθε ηθική και κοινωνική αξία και θα οδηγήσει πολλούς στην απόγνωση. 
    Όπως εμείς, έτσι και εσείς, είμαστε μάρτυρες πολλών αντιδράσεων, και από τις συνομιλίες που όλοι μας έχουμε, κατανοούμε ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη, χωρίς να μπορέσει κανένας να ελέγξει τις ακραίες αντιδράσεις που πολλοί μέχρι σήμερα λένε, αλλά δεν έχουν κάνει πράξη.
    Όλοι, έχουμε απέναντι μας τους κυβερνόντες, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, και για κανένα λόγο, να τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην μεταξύ μας αντιπαράθεση και σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις, με τους ίδιους να το παίζουν τιμητές.
    Γνωρίζουμε ότι η θέση  σας είναι δύσκολη, ότι οι πιέσεις που δέχεστε είναι μεγάλες και πολύπλευρες, όμως αυτό που πρέπει να γεμίζει την καρδιά σας και την ψυχή σας, είναι η αγάπη για την πατρίδα και τον έλληνα, η αλληλοβοήθεια, η συμπαράσταση και η κοινωνική συνοχή.  Ότι είναι δήθεν νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Αυτά ακριβώς φοβάται και τρέμει το μνημονιακό κατεστημένο, την συμμαχία της κοινωνίας απέναντι στο κακό, στο λάθος, στο παράνομο, στο απάνθρωπο και στο
ανήθικο.



 
    Αυτοί θέλουν αίμα και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, βάζουν όμως μπροστά τους πρόθυμους  να τους υπηρετήσουν, να κάνουν την βρώμικη δουλειά, και όπως έχουν αποδείξει, δεν θα διστάσουν αμέσως την επομένη να τους γονατίσουν και εκείνους.
    Καλούμε την κυρία και τους κυρίους που ήδη έχουν πιστοποιηθεί, αλλά και όσους σκέφτονται να το πράξουν, για να αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων και να την παραδώσουν στα ντόπια και ξένα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, να αναλογιστούν τις συνέπιες των πράξεων τους, την συμβολή τους στην κοινωνίας μας, την προσωπικότητα τους μαζί με τις οικογένειες τους και να ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ την απόφαση τους.
    Δεν πρέπει να επιτρέψετε αυτό το έγκλημα, ούτε να σταθείτε απέναντι από την κοινωνία μας και θα είμαστε μαζί σας με όλες μας τις δυνάμεις.
Σε περίπτωση άλλη, έχουμε ηθική, πατριωτική, αλλά και ιστορική υποχρέωση, να αντισταθούμε σε όλα αυτά και θα το πράξουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί…     
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ
 
 
                               Σας ευχαριστούμε!  Εν αναμονή των αποφάσεων σας 
 
                                  "Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών"