Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία πείνας οι μετανάστες στο Ελληνικό - Επίσκεψη από Μουζάλα

12:19 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017
12:06 μ.μ. - Παρ, 02/19/2017
Image: Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία πείνας οι μετανάστες στο Ελληνικό - Επίσκεψη από Μουζάλα

Διεκδικούν καλύτερα καταλύματα, την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών τους και εκπαίδευση για τα παιδιά τους

Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία πείνας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο Ελληνικό διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και την έλλειψη εκπαίδευσης των παιδιών τους.
 
Αυτή την ώρα στο χώρο του καταυλισμού βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να συνομιλήσει με τους μετανάστες. 
 
Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.
 
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.
 
Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση «να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων και απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο στρατόπεδο του Ελληνικού και να βρεθούν χώροι φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι στη διαμονή σε σκηνές. Το Ελληνικό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που έχει ζητήματα».
 
Πηγή: protothema.gr