Συνεχίζεται η απολογία Παπαντωνίου την Τρίτη

8:39 π.μ. - Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
08:10 π.μ. - Τρί, 23/39/2018
Image: Συνεχίζεται η απολογία Παπαντωνίου την Τρίτη

Ο κ. Παπαντωνίου παρέδωσε τη Δευτέρα ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τις υπερασπιστικές του θέσεις, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις ώστε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις

Για περισσότερες από 12 ώρες απαντούσε τη Δευτέρα σε ερωτήσεις που έθεταν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς για τη σύμβαση που υπογράφηκε επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση του εξοπλιστικού προγράμματος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.
 
Ο κ. Παπαντωνίου παρέδωσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τις υπερασπιστικές του θέσεις, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις ώστε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύμβαση της αναβάθμισης των φρεγατών υπήρξε ζημιογόνος για το ελληνικό Δημόσιο . Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η επίμαχη αναβάθμιση διασφάλισε απολύτως το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου και ενίσχυσε την εθνική ασφάλεια ενώ υποστήριξε ότι το Δημόσιο θα ζημιωνόταν αν προχωρούσε ακύρωση του προγράμματος. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε και την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
 
Η αυλαία της μαραθώνιας απολογίας του Γιάννου Παπαντωνίου αναμένεται να κλείσει σήμερα, με την ανακοίνωση της απόφασης ανακριτών και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του μεταχείρισης.
 
 
 
in.gr