Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου ΠΕ Ηρακλείου για την αντιπυρική περίοδο

3:28 μ.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019
03:06 μ.μ. - Παρ, 14/28/2019
Image: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου ΠΕ Ηρακλείου για την αντιπυρική περίοδο

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο και με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων στην πολιτική προστασία.
 
«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί έχουμε πολύ υψηλή βλάστηση που τώρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Άρα, θα πρέπει να προσέχουμε όλοι», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κουκιαδάκης, σημειώνοντας πως οι πυρκαγιές δεν αποφεύγονται μόνο με τους καθαρισμούς και τις δράσεις Περιφέρειας και Δήμων αλλά χρειάζεται η προσοχή όλων για να μην προκαλούνται πυρκαγιές. Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει την ανάγκη αποφυγής πράξεων που εγκυμονούν κίνδυνους για εκδήλωση πυρκαγιάς, πρακτική που πρέπει να υιοθετηθεί λόγω και των αλλαγών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι τακτικά και ανεξέλεγκτα έτσι όπως πηγαίνει η κλιματική αλλαγή. Πιστεύω ότι τελευταία έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τους κινδύνους», ανέφερε.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως σκοπός της συνάντησης είναι «να οργανωθούμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με πρόληψη και προετοιμασία Και βεβαίως να απαιτήσουμε να γίνουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν ακόμη», αναφερόμενος στην παρουσία ενός ελικοπτέρου Έρικσον για την απαιτούμενη κάλυψη του νησιού.