Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Σητείας

9:18 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018
09:04 μ.μ. - Πέμ, 05/18/2018
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Σητείας

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη επισκέφτηκε εχθές στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης

Η συζήτηση των δημάρχων, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κυρίας Θεοδώρας Χριστοδούλου, ήταν ιδιαίτερα πλούσια και παραγωγική καθώς αναφέρθηκαν σε ποικίλα θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και στο νότιο οδικό άξονα που συνδέει την Ιεράπετρα το Μακρύ Γιαλό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σητείας.
 
Μεταξύ των αναφερθέντων ήταν η υλοποίηση και το χρονοδιάγραμμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Σητείας που αφορά στην ύδρευση και στην άρδευση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, η μελέτη του βιολογικού του Μακρύ Γιαλού, οι σχολικές υποδομές και ο περιφερειακός δρόμος Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού - Ανάληψης - Πιλαλημάτων.
 
Επιπλέον, ο κ. Καλαντζάκης και ο κ, Πατεράκης συζήτησαν για το νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση κυρίως σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων και ελλιπούς προσωπικού.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:
 
«Διατηρώντας σχέσεις συνεργασίας με όλους τους Δήμους, καθώς επιδιώκουμε ισόρροπη ανάπτυξη, συνεχίζουμε την συνεργασία μας και με τον Δήμο Σητείας σε όλα τα επίπεδα.
 
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε μέσω αλληλοστήριξης και γόνιμων συνεργασιών να επιτυγχάνουμε δύσκολους στόχους και διεκδικήσεις και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες υλοποίησης έργων κοινού ενδιαφέροντος που προάγουν τον τόπο μας και την καθημερινότητα των δημοτών μας».