Συνάντηση Θραψανιώτη - Βαρδάκη με τον Υπουργό Τουρισμού

8:19 π.μ. - Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Πέμ, 17/19/2019
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη - Βαρδάκη με τον Υπουργό Τουρισμού

Σε εκκρεμότητα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της THOMAS COOK όπως και οι εξαγγελίες για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Βαρδάκης, Ηρακλείου και  Μανόλης Θραψανιώτης,  Λασιθίου, με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη.
 
Επί τάπητος ετέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, λόγω κατάρρευσης της εταιρείας Thomas Cook, καθώς παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την προστασία τους, δεν έχουν προχωρήσει οι ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.
Οι κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης ζήτησαν από τον Υπουργό να έρθει σε επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση «Ειδικού Προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας “Thomas Cook Group”», για το οποίο έχει ήδη διατυπώσει γνώμη ο ΟΑΕΔ.
 
Ζήτησαν επίσης ​να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων που έχει ήδη ανακοινώσει Κυβέρνηση και μένουν ακόμα εξαγγελίες, όπως για παράδειγμα την μείωση από 100 σε 80, του αριθμού των αναγκαίων ημερών εργασίας που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, αλλά και την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα, σε απολυμένους αυτών των επιχειρήσεων.
 
Ο Μανόλης Θραψανιώτης έθεσε το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, (αναβάθμιση σπουδών, τα βιβλία, την  σίτιση φοιτητών, φοιτητικό  δελτίο (πάσο) για  μετακίνηση  ως  τον  τόπο προορισμού τους) αλλά και της επιμόρφωσης των  ξενοδοχοϋπαλλήλων, και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα μαθήματα.
 
Για το θέμα της επιμόρφωσης ο υπουργός δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν  τα μαθήματα εντός του έτους ενώ για το θέμα της αναβάθμισης των σχολών, αναγνώρισε τις  δυσκολίες που υπάρχουν στα θέματα που έθεσε ο κ. Θραψανιώτης και παρέπεμψε στον υφυπουργό κ.  Μάνο Κόνσολα.