Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών για τις καταστροφές σε Ιεράπετρα και Σητεία

3:51 μ.μ. - Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
03:08 μ.μ. - Κυρ, 04/51/2019
Image: Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών για τις καταστροφές σε Ιεράπετρα και Σητεία

Με αφορμή τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τους Δήμους Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τους Δήμους Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Επισκέφθηκα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και του ζήτησα να κινητοποιήσει άμεσα όλο τον κρατικό  μηχανισμό, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποδεσμευτούν και να διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι στους Δήμους Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου , ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.
 
Η κήρυξη της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πληγές που άφησε η θεομηνία.
 
Tέλος ενημέρωσα τον Υπουργό ότι οι καταστροφές που υπέστησαν οι  Δήμοι έχουν παραλύσει όλη την περιοχή. Ο παραγωγικός ιστός έχει υποστεί καταστροφικές ζημίες ενώ η στήριξη και η βοήθεια προς τους κατοίκους πρέπει να είναι άμεση και χωρίς καθυστερήσεις.»