Συνάντηση για την αναβάθμιση της υγείας στο δήμο Οροπεδίου

10:45 π.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017
10:06 π.μ. - Δευ, 19/45/2017
Image: Συνάντηση για την αναβάθμιση της υγείας στο δήμο Οροπεδίου

Η αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου αποτέλεσε το θέμα συνάντησης-σύσκεψης

Του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη της διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ Κρήτης)  Ελένης Μαυρομμάτη, του υποδιοικητή Στέλιου Δημητρακόπουλου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης «Διαλυνάκειο» Νίκου Παντιέρα και της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων Έφης Γουγουρέλα.
 
Μάλιστα μετά το τέλος της σύσκεψης στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών υγείας επισκέφθηκαν το αγροτικό ιατρείο στο Ψυχρό που βρίσκεται υπό καθεστώς ανακαίνισης από το Δήμο. 
 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστώντας τα στελέχη υγείας που συμμετείχαν στη σύσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της καθώς συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον ορεινό δήμο του Οροπεδίου Λασιθίου. 
«Στη σύσκεψη το κλίμα ήταν άκρως εποικοδομητικό συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να βελτιωθούν. Ξεκινήσαμε την ανακαίνιση του αγροτικού ιατρείου στο Ψυχρό, προχωράμε στην πρόσληψη φυσικοθεραπευτή για τις ανάγκες των δημοτών, ενισχύουμε το Κέντρο Υγείας με εξοπλισμό και είμαστε σε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ενισχύουμε την πρωτοβάθμια υγεία ώστε  οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες μας να  απολαμβάνουν σωστές-επαρκείς υπηρεσίες και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε επίπεδο υγείας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.