Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σητείας

3:32 μ.μ. - Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019
03:07 μ.μ. - Σάβ, 06/32/2019
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σητείας

Mε τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σητείας κ. Δημήτρη Βερίγο συναντήθηκε την Πέμπτη 06.05.2019 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Ο Δήμαρχος περιηγήθηκε από τον αερολιμενάρχη στις νέες εγκαταστάσεις του αερολιμένα Σητείας και συζήτησε τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου για την στήριξη του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής στο Δήμο Ιεράπετρας και την ευρύτερη περιοχή.
 
Η συζήτηση εστίασε σε συγκεκριμένες τακτικές αύξησης των πτήσεων και διευκόλυνσης της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου με διάφορες περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τουρίστες που θα επισκέπτονται και θα διαμένουν στην περιοχή μας.
 
Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:
 
«Σε ένα Δήμο με μεγάλη τουριστική δυναμική σαν τον Δήμο Ιεράπετρας οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που έχει να μας προσφέρει το αεροδρόμιο της Σητείας για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.
 
Δεν είναι δυνατόν να αναπτύσσονται συνεχώς μεγάλες τουριστικές μονάδες, να επενδύουμε στον τουρισμό μας και παρόλα αυτά το αεροδρόμιο της Σητείας να μην αξιοποιείται στο έπακρο. 
 
Επιπλέον, επείγει η άμεση αποπεράτωση του οδικού άξονα που συνδέει το αεροδρόμιο Σητείας με την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας ώστε η μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο να πάψει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα χρήσης του συγκεκριμένου αεροδρομίου.
 
Οφείλουμε να συστρατευτούμε οι Δήμοι, οι βουλευτές του νομού, η περιφέρεια Κρήτης, οι φορείς και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας προκειμένου να στηρίξουμε το αεροδρόμιο Σητείας ώστε να λειτουργήσει κανονικά.»