Συλλαλητήριο στις 19 Απριλίου για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

8:08 μ.μ. - Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018
08:03 μ.μ. - Κυρ, 04/08/2018
Image: Συλλαλητήριο στις 19 Απριλίου για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για τη στήριξη και διεκδίκηση της πλήρους στελέχωσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, στηρίζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 
Ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός τόνισε ότι «οι όποιες αντιδράσεις εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να λειτουργούν ενισχυτικά στη λογική να επιτευχθεί η πρόσθετη στελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, χωρίς να τους δίνεται αντικυβερνητική διάσταση, γιατί είναι εύκολο, όταν κανείς ζητά το αυτονόητο για να υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα, κάποιοι να μας φοράνε “ταμπέλες” γιατί έτσι τους βολεύει… Θεωρώ ότι ο Δήμος στηρίζει διαχρονικά και συμμετέχει στη διεκδίκηση όσων πρέπει να έχουμε στο Νοσοκομείο – προσωπικό όλων των βαθμίδων και εξοπλισμός. Έτσι και ώρα θα είμαστε δίπλα σε όλες αυτές τις ενέργειες, με καθαρά διεκδικητική διάσταση, ώστε το αγαθό της Υγείας να μπορέσουμε να το έχουμε στην περιοχή μας στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο».
 
Ο δήμαρχος υπενθύμισε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του 2014, εξαίροντας την αγέρωχη, ενωτική και μαχητική παρουσία του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, ο οποίος είχε απευθύνει πύρινο λόγο υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να διεκδικεί και να έχει το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας που δικαιούται.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης είπε ότι «εμείς θέλουμε να ενισχυθεί το νοσοκομείο. Έχουν γίνει κάποιες προσλήψεις οι οποίες δεν επαρκούν και τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. Γι’ αυτό θέλουμε να γίνει μια συγκέντρωση για την ενίσχυση του κεντρικού νοσοκομείου του νομού μας, χωρίς κομματικό ή αντικυβερνητικό πρόσημο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι στην πρόσφατη συγκέντρωση για τα θέματα του νοσοκομείου και ο κυβερνητικός βουλευτής δέχτηκε ότι υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Μαζί με το Δήμο πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση πιο μεγάλη από εκείνη του 2014».
 
Υπέρ της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου τάχθηκε και η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου. O εκπρόσωπος της παράταξης Μιχάλης Κερούλης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει να αποφεύγονται δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις που ουσιαστικά λειτουργούν υπονομευτικά για το ίδρυμα.
 
Υπέρ μιας δυναμικότερης κινητοποίησης και διεκδίκησης για την επαρκή στελέχωση και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, πέραν από μια απλή συγκέντρωση στην πλατεία, τάχθηκε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πάγκαλος.
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καλογεράκης, με παρέμβασή του, ζήτησε να σταματήσει η «διελκυστίνδα» των ανακοινώσεων που δίνονται στη δημοσιότητα καθημερινά για το νοσοκομείο. «Νομίζω ότι έτσι υποβαθμίζομε το νοσοκομείο μας και δίνομε δικαιώματα να το υποβαθμίσουν και άλλοι. Θα συμφωνήσω σε πολλές από τις θέσεις που κατέθεσε ο έμπειρος σε αυτόν τον τομέα, ο κ. Νίκος Κοκκίνης», κατέληξε.
 
anatolh.com